Tid: 30 min.
Til: 2 personer
Du skal bruge:
- 50 g spinat
- 200 g aspargesbroccoli
- 2 stykker laks, ca. 250 g
- 2 tsk ekstra jomfruolivenolie
- 4 skiver citron
- 1⁄2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
Couscoussalat:
- 50 g couscous (ukogt)
- 150 g lilla spidskål
- 1⁄2 æble
- 2 spsk frisk mynte
- 2 forårsløg
- 1⁄2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
Dressing:
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk vand
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk flydende honning
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 170 grader. Fordel spinat, broccoli og olie på to stykker bagepapir. Fjern skindet fra laksen, og placér fisken oven på grøntsagerne. Drys med salt og peber, og top med citronskiver.
- Luk pakkerne med et stykke snor, og bag 20 minutter.
- Overhæld couscous med kogende vand. Lad trække et par minutter, og hæld overskydende vand fra.
- Vend couscous, fintsnittet kål, æble, mynte og forårsløg sammen. Drys med salt og peber.
- Dressing: Rør alle ingredienser sammen, og bland i salaten. Servér til de lune laksepakker.
Tip!
Skal det være glutenfrit, kan du servere retten her med kartofler og salat i stedet for med couscoussalat.

© wichmann+bendtsen