Tid: 30 min. + 25 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 600 g laksefilet uden skind og ben
- 1 lille fennikel
- 1/2 porre
- 1/2 tsk + 1/2 tsk salt
- 4 dl creme fraiche
- 1/2 dl hakket frisk estragon
Kartoffelmos:
- 500 g bagekartofler
- 2 æggeblommer
- 2 spsk smør
- 2 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
Tilbehør:
- 6 radiser
- 2 stilke dild
Sådan gør du
- Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Pres kartoflerne gennem en kartoffelpresser, rør æggblommer, smør, olie og salt i. Hæld mosen på en sprøjtepose, og sprøjt små mostoppe langs kanten af det ildfaste fad.
- Tænd ovnen på 200 grader. Rens fennikel og porre, og striml fint. Fordel grøntsager og laks i formen, drys med salt. Bland creme fraiche, estragon og salt, fordel over laksen.
- Bag gratinen midt i ovnen 25 minutter, til kernetemperaturen på laksen er 45 grader.
- Rens radisserne, og snit tyndt, og drys radisser og dild over laksegratinen
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.