Laksegratin opskrift
Laksegratin – som flået ud af 80'erne! © Stefan Wettainen/AOM

Laksegratin med estragoncreme

Luksusvarianten af fiskegratin!

16. maj 2020 af Mattias Larsson

Tid: 30 min. + 25 min. ovntid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 600 g laksefilet uden skind og ben
  • 1 lille fennikel
  • 1/2 porre
  • 1/2 tsk + 1/2 tsk salt
  • 4 dl creme fraiche
  • 1/2 dl hakket frisk estragon

Kartoffelmos:

  • 500 g bagekartofler
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk salt

Tilbehør:

  • 6 radiser
  • 2 stilke dild

Sådan gør du

  1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Pres kartoflerne gennem en kartoffelpresser, rør æggblommer, smør, olie og salt i. Hæld mosen på en sprøjtepose, og sprøjt små mostoppe langs kanten af det ildfaste fad.
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Rens fennikel og porre, og striml fint. Fordel grøntsager og laks i formen, drys med salt. Bland creme fraiche, estragon og salt, fordel over laksen.
  3. Bag gratinen midt i ovnen 25 minutter, til kernetemperaturen på laksen er 45 grader.
  4. Rens radisserne, og snit tyndt, og drys radisser og dild over laksegratinen

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide