Opskrift på laks med sprødt peanutbutterlåg
Peanutbutter kan bruges til mere, end du måske tror.© Stefan Wettainen/AOM

Laks med sprødt peanutbutterlåg

Saftig laks med knasende låg af peanutbutter. Så behøver du ikke andet end en fyldig salat til!

2. maj 2020 af Mattias Larsson

Tid: 20 min. + 25 min. ovntid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 4 stykker laksefilet
  • salt
  • 50 g peanuts
  • 150 g peanutbutter
  • 1 spsk hakket bladpersille

Salat: 

  • 450 g savoykål
  • 150 g kinaradisse
  • 2 gulerødder
  • 1 rød chili
  • 30 g frisk ingefær
  • 3 spsk friskpresset
  • limesaft

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 125 grader. Læg laksestykker i en ildfast form, og drys salt over. Hak peanuts groft, og bland dem med peanutbutter, persille og salt. Fordel blandingen på laksestykkerne.
  2. Bag midt i ovnen ca. 25 minutter, til kernetemperaturen på laksestykkerne er 45 grader. Lad dem hvile 2-3 minutter før servering.
  3. Salat: Striml kålen. Skræl kinaradisse og gulerødder, og striml dem. Udkern chilien, og hak den fint. Skræl ingefæren, og riv den. Bland alt, og smag til med salt. Lad salaten trække med dressingen ca. 10 minutter før servering.
  4. Pynt med karse, og servér.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide