Tid: 20 min. + 25 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 4 stykker laksefilet
- salt
- 50 g peanuts
- 150 g peanutbutter
- 1 spsk hakket bladpersille
Salat:
- 450 g savoykål
- 150 g kinaradisse
- 2 gulerødder
- 1 rød chili
- 30 g frisk ingefær
- 3 spsk friskpresset
- limesaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 125 grader. Læg laksestykker i en ildfast form, og drys salt over. Hak peanuts groft, og bland dem med peanutbutter, persille og salt. Fordel blandingen på laksestykkerne.
- Bag midt i ovnen ca. 25 minutter, til kernetemperaturen på laksestykkerne er 45 grader. Lad dem hvile 2-3 minutter før servering.
- Salat: Striml kålen. Skræl kinaradisse og gulerødder, og striml dem. Udkern chilien, og hak den fint. Skræl ingefæren, og riv den. Bland alt, og smag til med salt. Lad salaten trække med dressingen ca. 10 minutter før servering.
- Pynt med karse, og servér.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.