Tid: 30 minutter
Opskriften giver til: 4 personer
Fisk og karry passer fortrinligt sammen, og både dild og eddike er med til at give suppen en klædelig, syrlig friskhed. Og så er det typisk indisk at blande frisk spinat i suppe.
Du skal bruge
- 2 gulerødder
- 1 hel fennikel
- 1 porre
- 3 kartofler
- 1 spsk smør
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 l vand
- 3 spsk hvidvinseddike
- 3 bouillonterninger, høns eller grøntsag
- 1 1/2 dl piskefløde
- 400 g sej- eller torskefilet
- 2 dl sojabønner
- 50 g frisk babyspinat
- 200 g pillede rejer
- 1 spsk hakket frisk dild
Tilbehør:
- Ostefyldte naanbrød
- 1 dl græsk yoghurt
- Dild
Sådan gør du
Skræl gulerødder, og skær både dem, fennikel, porre og kartofler i mindre stykker. Svits dem i smør i en stor gryde, og pres hvidløg over. Tilsæt karry og gur kemeje, og rør det hele sammen.
Hæld vand og vineddike i gryden, tilsæt bouillonterninger, og lad det hele simre 10 minutter under låg. Tilsæt fløde.
Skær fisken i mindre stykker, og læg stykkerne i suppen sammen med soja bønnerne. Lad det simre 3 minutter, og vend spinat, rejer og dild i.
Anret suppen i en skål, top med lidt græsk yoghurt, drys med lidt dild, og servér med ostefyldte naanbrød.
Opskriften blev første gang bragt i Magasinet Liv nr. 72.