Kyllingespyd fra grill
© iStock

Kyllingesticks med peanutdip

Prøv disse lækre kyllingesticks med en krydret marinade, der giver en fantastisk smag til kyllingen.

25. juni 2018 af Lone Kjær

Sådan laver du lækre kyllingesticks på grill

20 min. + tid til marinering

Til 4 personer

Husk, at kødet skal marinere mindst en time, før det kommer på grillen. En tro følgesvend til kyllingespyddene er peanutdip.

INGREDIENSER

  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • ½ tsk sorte peberkorn
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk olivenolie  

Peanutdip

  • 100 g peanuts
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 spsk soja

FREMGANGSMÅDE
Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Kom krydderierne i en morter, og stød dem.

Skær kødet ud i strimler eller tern, og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt og olivenolie. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere ca. 1 time.

Kom peanuts i en blender, og kør til en grovkornet konsistens. Rør de blendede peanuts med kokosmælk, og smag dippen til med soja.

Sæt kødet på spyd, og grill i ca. 4-5 min. Servér kyllingesticks med peanutdip.

Tip! Hele krydderier, du selv har stødt, giver den bedste smag i marinaden, men du kan selvfølgelig også bruge krydderier, som er stødt i forvejen.

For den komplette grillaften anbefaler Magasinet Livs madredaktør, Lone Kjær, at du også laver hendes ratatouillesalat, oksesticks med myntecreme, spidskålsslaw og det søde punktum: peach melba med råcreme.

Du vil (garanteret) også kunne lide