Sådan laver du lækre kyllingesticks på grill
20 min. + tid til marinering
Til 4 personerHusk, at kødet skal marinere mindst en time, før det kommer på grillen. En tro følgesvend til kyllingespyddene er peanutdip.
INGREDIENSER
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk korianderfrø
- ½ tsk sorte peberkorn
- 500 g kyllingefilet
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk olivenolie
Peanutdip
- 100 g peanuts
- 2 dl kokosmælk
- 1 spsk soja
FREMGANGSMÅDE
Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Kom krydderierne i en morter, og stød dem.
Skær kødet ud i strimler eller tern, og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt og olivenolie. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere ca. 1 time.
Kom peanuts i en blender, og kør til en grovkornet konsistens. Rør de blendede peanuts med kokosmælk, og smag dippen til med soja.
Sæt kødet på spyd, og grill i ca. 4-5 min. Servér kyllingesticks med peanutdip.
Tip! Hele krydderier, du selv har stødt, giver den bedste smag i marinaden, men du kan selvfølgelig også bruge krydderier, som er stødt i forvejen.
For den komplette grillaften anbefaler Magasinet Livs madredaktør, Lone Kjær, at du også laver hendes ratatouillesalat, oksesticks med myntecreme, spidskålsslaw og det søde punktum: peach melba med råcreme.