Udbenede kyllingelår er et saftigt stykke kød. Kig efter dem fra Hopballe Mølle i køledisken.
Tid: 20 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 800 g udbenede kyllingelår
- 1⁄2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 150 g sukkerærter
- 1 bundt nye løg
- 1 bundt radiser
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl vand
- 1⁄2 dl tør hvidvin
- 2 spsk koncentreret kyllingefond
- evt. 1 tsk Maizena
- lidt frisk timian
Sådan gør du:
- Krydr kyllingelårene med salt og peber. Steg dem med skindsiden nedad ca. 6 minutter. Vend dem, og steg dem 6 minutter på den anden side. Tjek, at kødet er gennemstegt, før du tager dem af.
- Skyl sukkerærterne, og skær dem i halve på langs. Pil løgene, skær selve løgene i både, og stænglerne i 3 centimeter lange stykker. Skyl radiserne, og halvér dem.
- Bland creme fraiche, vand, vin og fond i en dyb pande med låg. Kog op, læg grøntsagerne i, og lad dem simre under låg ca. 3 minutter. Tilsæt eventuelt Maizena udrørt i lidt koldt vand, hvis blandingen ikke tykner.
- Skær den stegte kylling i tykke stykker. Fordel det cremede sommergrønt i dybe tallerkner. Anret kyllingestykkerne ved siden af eller på toppen af, og pynt med lidt frisk timian. Servér gerne med et groft brød til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Du kan enten stege eller grille kyllingen. Eller grillstege den!© Helén Pe