Kylling og sommergrønt
Cremet sommermad, der gør dig glad. (Og du kan jo også lave retten på andre årstider). © Helén Pe

Kylling med cremet sommergrønt

En utroligt lækker og velsmagende cremet kyllingeret, som kun tager 20 minutter at lave. For tit så er det bare rart at have tid til at nyde det gode selskab, ikke?

11. august 2022 af Cecilia Lundin

Udbenede kyllingelår er et saftigt stykke kød. Kig efter dem fra Hopballe Mølle i køledisken.


Tid: 20 min. 

Til: 4 personer


Du skal bruge: 

  • 800 g udbenede kyllingelår 
  • 1⁄2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber 
  • 150 g sukkerærter
  • 1 bundt nye løg
  • 1 bundt radiser
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vand
  • 1⁄2 dl tør hvidvin
  • 2 spsk koncentreret kyllingefond 
  • evt. 1 tsk Maizena
  • lidt frisk timian

Sådan gør du:

  1. Krydr kyllingelårene med salt og peber. Steg dem med skindsiden nedad ca. 6 minutter. Vend dem, og steg dem 6 minutter på den anden side. Tjek, at kødet er gennemstegt, før du tager dem af.
  2. Skyl sukkerærterne, og skær dem i halve på langs. Pil løgene, skær selve løgene i både, og stænglerne i 3 centimeter lange stykker. Skyl radiserne, og halvér dem.
  3. Bland creme fraiche, vand, vin og fond i en dyb pande med låg. Kog op, læg grøntsagerne i, og lad dem simre under låg ca. 3 minutter. Tilsæt eventuelt Maizena udrørt i lidt koldt vand, hvis blandingen ikke tykner.
  4. Skær den stegte kylling i tykke stykker. Fordel det cremede sommergrønt i dybe tallerkner. Anret kyllingestykkerne ved siden af eller på toppen af, og pynt med lidt frisk timian. Servér gerne med et groft brød til.


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Kylling og sommergrønt
Du kan enten stege eller grille kyllingen. Eller grillstege den!© Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide