Salat med kerner og kylling
© Getty Images

Kylling med bønner og kerner i sprød salat med mormordressing

Servér det danske forår i en skål med sprød salat, kylling, bønner og flødedressing. Uhmm ...

2. maj 2018 af Lone Kjær

Ca. 30 min.
Til 4 personer

Ingredienser

  • 100 g kerner, fx perlerug, perlebyg el. lign.
  • 150 g grønne bønner
  • 4 kyllingebrystfileter
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 2 bakker salatblade
  • 2 avokadoer
  • saft af 1/2 citron
  • 1 bundt kørvel

Mormordressing

  • ½ dl fløde
  • saft af 1 citron
  • 1 tsk sukker

 Tilbehør

  • groft brød

Fremgangsmåde

Skyl kornene, og nip bønnerne. Kog kornene som angivet på emballagen. De sidste 2 min. koges bønnerne med. Hæld korn og bønner til afdrypning i en sigte, og hæld koldt vand over.

Pensl kyllingestykkerne med olie, og grill dem på en grillpande i ca. 5 min. på hver side, til kødet er mørt. Krydr med salt og peber. 

Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Skær avokadoerne i skiver, og dryp citronsaft over. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend godt med salaten.

Anret salaten på et fad med kylling skåret i skiver, kerner, bønner og avokadoer. Top med kørvel, og krydr med salt og peber. Servér salaten med brød.

Tip! 

Perlebyg kan erstattes af en rest kogte kartofler. Kørvel af persille. 

Du vil (garanteret) også kunne lide