Ca. 30 min.
Til 4 personer
Ingredienser
- 100 g kerner, fx perlerug, perlebyg el. lign.
- 150 g grønne bønner
- 4 kyllingebrystfileter
- olivenolie
- salt og peber
- 2 bakker salatblade
- 2 avokadoer
- saft af 1/2 citron
- 1 bundt kørvel
Mormordressing
- ½ dl fløde
- saft af 1 citron
- 1 tsk sukker
Tilbehør
- groft brød
Fremgangsmåde
Skyl kornene, og nip bønnerne. Kog kornene som angivet på emballagen. De sidste 2 min. koges bønnerne med. Hæld korn og bønner til afdrypning i en sigte, og hæld koldt vand over.
Pensl kyllingestykkerne med olie, og grill dem på en grillpande i ca. 5 min. på hver side, til kødet er mørt. Krydr med salt og peber.
Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Skær avokadoerne i skiver, og dryp citronsaft over. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend godt med salaten.
Anret salaten på et fad med kylling skåret i skiver, kerner, bønner og avokadoer. Top med kørvel, og krydr med salt og peber. Servér salaten med brød.
Tip!
Perlebyg kan erstattes af en rest kogte kartofler. Kørvel af persille.