Kylling med asparges og peberrod

Der er sommer på tallerkenen, når vi serverer kylling i hvid sovs med asparges, ærter og et ­pikant strejf af peberrod. Retten er nem at lave på en hverdag, og så er det jo sæson for asparges.

8. juni 2015 af Lone Kjær

Kylling med asparges og peberrod

Tid: 20 min.
Til 4 personer

INGREDIENSER:

  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 dl hønsebouillon
  • 500 g kyllingefileter eller -bryst uden skind og ben
  • 2 dl sødmælk
  • 2 ½ spsk majsstivelse
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 300 g ærter
  • salt og peber
  • 1 bundt dild

Tilbehør:

  • nye kartofler

 

FREMGANGSMÅDE

Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær asparges i snitter. Rens forårsløg, og skær i snitter.

Kom hønsebouillon i en gryde, og kog asparges og forårsløg i suppen ca. 2 min. Tag dem op.

Kog kyllingefileterne i suppen ca. 10 min. Tag dem op, og pluk så kødet i mindre stykker. 

Rør mælk med majsstivelse til en jævning, og rør den i suppen. Kog suppen ca. 2 min., til saucen bliver jævnet. Smag til med friskrevet peberrod og sennep.

Kom kylling, asparges, forårsløg og ærter i saucen, og kog op. Smag til med salt og peber, og drys hakket dild over. Servér med kogte kartofler. 

Tip! Skift kartoflerne ud med tarteletter, og servér kyllingen i retro-stil!

Seneste

Måske er du interesseret i...