Kylling gratineret med parmesan
© Ulrika Pousette

Kylling gratineret med parmesan

Cremet og god – alle vil elske denne ret. Retten får italiensk smag af spinat og parmesan!

16. marts 2019 af Petra Pettersson / Allt om Mat

Måltid for 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst
  • 450 gram bredbladet spinat, frost 
  • 1 spsk. olie 
  • 1 1/2 tsk. salt 
  • 1 knivspids peber, friskkværnet 
  • 2 1/2 dl. madlavningsfløde, 18%
  • 1/2 spsk. dijonsennep
  • 1 stk. hønsebouillon, terning 
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk. hvidvinseddike 
  • 2 dl. parmesan, fintrevet

Tilbehør: 

  • 3 dl. basmatiris

Sådan gør du 

  1. Sæt ovnen på 225°.
  2. Kog risene efter anvisningen på pakken. Tryk væden ud af den optøede spinat. Fordel spinaten i et smurt ovnfast fad.
  3. Brun kyllingekødet på alle sider i 1 spsk. olie på en pande. Krydr med 1 tsk. salt og peber. Læg kyllingen ovenpå spinaten.
  4. Pil hvidløget, og knus det. Kog fløden op med sennep, bouillonterning, hvidløg, hvidvinseddike, ½ tsk. salt og sort peber.
  5. Hæld saucen over kyllingen, og drys parmesan over. Gratiner midt i ovnen, ca. 25 min. Server med ris.

Du vil (garanteret) også kunne lide