Tid: 30 min.
Til: 2 personer
Du skal bruge:
- 300 g kulmule
- 20 g mandler
- 1 håndfuld frisk bredbladet persille
- 1/2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
- skallen af 1 citron
Aspargessalat:
- 1 æg
- 150 g grønne asparges
- 150 g hvide asparges
- 1 lille rødløg
- 2 spsk kapers
- 2 spsk frisk purløg
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1/2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
- frisk brøndkarse
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 170 grader. Hak mandler og persille fint, og vend det med salt, peber og citronskal. Fordel persilleblandingen på toppen af fisken. Læg i et ovnfast fad, og bag 20 minutter.
- Aspargessalat: Kog ægget 9 minutter. Kom det i koldt vand. Knæk enderne af alle asparges, og kom dem i letkogende vand 1 minut. Køl dem herefter af i iskoldt vand, og dup dem tørre, inden du lægger dem på et fad.
- Hak rødløg og kapers sammen med ægget. Bland med fintsnittet purløg, olie, salt og peber. Anret oven på asparges, og garnér med brøndkarse.
- Og voila: Servér den lune fisk med aspargessalaten.
Tip!
Hvis fiskens overflade begynder at blive mørk, så dæk den til med sølvpapir resten af bagetiden.
Du kan sagtens bruge en anden hvid fisk eller sågar laks, hvis du er mest til det.

© wichmann+bendtsen