Kold suppe smager altid godt i varmen. Når du ikke at afkøle suppen tilstrækkeligt, inden den skal spises, så servér den med et par isterninger i. Hvem sagde Bloody Mary?
Tid: 15 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 500 g tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 glas grillede røde peberfrugter i olie (200 g)
- 3 dl vand
- 2 spsk koncentreret kyllinge- eller grøntsagsfond
- 1 spsk rødvinseddike
- salt
- tabasco
- 1-2 spsk olivenolie
Osteknas:
- 1⁄2 dl pankorasp
- 50 g groftrevet grana padano
- 4 kviste basilikum
Sådan gør du:
- Halvér tomaterne, fjern kerner og midte, og skær kødet i store stykker. Del den røde peber, fjern kernerne, og skær resten i grove stykker.
- Læg tomater, rød peber og de grillede røde pebre fra glas i en blender. Blend blandingen glat, spæd til med vand lidt ad gangen, og smag til med fond, vineddike, salt og tabasco. Stil på køl til servering.
- Osteknas: Rist pankoraspen på en tør pande, rør i den undervejs, og til den får en jævnt gylden farve. Hæld den ud på en fad, og bland med osten. Hak basilikummen groft, og bland den med osteknasen.
- Servér suppen med osteknas, og stænk med olie.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Den føles godt i maven på en varm dag, den kolde tomatsuppe.© Helén Pe