Tomatsuppe og ost
Så er der serveret. © Helén Pe

Kold tomat- og rød peber-suppe med osteknas

Den skønneste og mest intense suppe, som svaler både ganen og kroppen. Det er da ikke så dårligt. Og så kan den laves i god tid i forvejen!

11. august 2022 af Cecilia Lundin

Kold suppe smager altid godt i varmen. Når du ikke at afkøle suppen tilstrækkeligt, inden den skal spises, så servér den med et par isterninger i. Hvem sagde Bloody Mary?


Tid: 15 min. 

Til: 4 personer


Du skal bruge: 

  • 500 g tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 glas grillede røde peberfrugter i olie (200 g)
  • 3 dl vand
  • 2 spsk koncentreret kyllinge- eller grøntsagsfond 
  • 1 spsk rødvinseddike
  • salt
  • tabasco
  • 1-2 spsk olivenolie


Osteknas:

  • 1⁄2 dl pankorasp
  • 50 g groftrevet grana padano 
  • 4 kviste basilikum

Sådan gør du:

  1. Halvér tomaterne, fjern kerner og midte, og skær kødet i store stykker. Del den røde peber, fjern kernerne, og skær resten i grove stykker.
  2. Læg tomater, rød peber og de grillede røde pebre fra glas i en blender. Blend blandingen glat, spæd til med vand lidt ad gangen, og smag til med fond, vineddike, salt og tabasco. Stil på køl til servering.
  3. Osteknas: Rist pankoraspen på en tør pande, rør i den undervejs, og til den får en jævnt gylden farve. Hæld den ud på en fad, og bland med osten. Hak basilikummen groft, og bland den med osteknasen.
  4. Servér suppen med osteknas, og stænk med olie.


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Tomatsuppe og ost
Den føles godt i maven på en varm dag, den kolde tomatsuppe.© Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide