Kold squashsuppe
Alt er grønt, alt er godt. © Anna Kern

Kold squashsuppe med bacon og croutoner

Suppen kan gøres helt vegetarisk ved, at: Kyllingefond erstattes med grøntsagsfond, og bacon erstattes med smuldret fetaost

28. august 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge 

  • 2 squash (a 300 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 6 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 dl koncentreret kyllingefond
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 knsp sort peber
  • 1 pakke bacon (140 g)

Tilbehør:

  • 2 skiver hvidt brød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Skær squashen i mundrette bidder. Pil og pres hvidløgsfeddet. Stavblend de to ting med halvdelen af vandet. Tilsæt resten af vandet, fond og olie, salt og peber, og stil suppen i køleskabet.
  2. Skær baconen i mundrette bidder, og steg det sprødt. Dryp det af på køkkenrullepapir.
  3. Riv brødet i stykker. Steg brødstykkerne i olie, til de har fået en fin farve. Krydr med flagesalt.
  4. Servér suppen med bacon og croutoner, og servér den kold.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide