asparges, grønne asparges
Man nænner næsten ikke at bryde blommen, vel? © Charlie Drevstam

Kogte grønne asparges med pocheret æg og sennepsdressing

Til morgenmad, til frokost, til aftensmad. Kogte grønne asparges med bid og med en flydende æggeblomme ud over kan noget på alle tider af døgnet!

3. juni 2022 af Mattias Larsson

Tid: 30 min. 

Til: 4 personer


Det skal du bruge: 

400 g grønne asparges 

5 dl vand

1 tsk salt

Croutoner:

1–2 skiver formbrød 

2 tsk olivenolie

Sennepsdressing:

1⁄2 spsk sød, grov sennep 

1⁄2 spsk presset citronsaft 

1 spsk honning

1⁄2 dl rapsolie

salt

Pocheret æg:

4 æg

lidt eddike

1 l vand

1 tsk presset citronsaft 

salt

Pynt:

dildkviste og ærtespirer

asparges, grønne asparges
Prøv dig frem med dine grønne asparges. Pres for eksempel lidt grillet citron ud over. © Charlie Drevstam

Sådan gør du:

1. Croutoner: Skær brødskiverne i mindre tern. Steg dem sprøde i olien på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

2. Sennepsdressing: Pisk sennep, citronsaft, honning og olie sammen, og smag til med salt. 

3. Skræl aspargesene, hvis det er nødvendigt, og bræk den nederste del af. Kog aspargesene ca. 4­5 minutter i saltet vand, til de er møre, men stadig har bid.

4. Pocherede æg: Kog vandet op med et skvæt eddike og salt i en dyb pande. Sænk tempera­turen, så vandet er nøjagtigt omkring koge­punktet, og rør rundt i det, så det er i rotation. Slå æggene ud, et ad gangen, og ned i vandet. Kog dem ca. 3 minutter, til hviden er stiv, men blommen indeni fortsat flydende.

5. Fordel aspargesene på 4 tallerkener. Drys med croutoner, stænk med dressing, læg et æg ovenpå, og pynt med grønt!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 30. juni 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide