Tid: 25 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 500 g lammefars
- 12 nachochips
- 1 løg
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- 1 potte koriander
- 3-4 spsk majsolie
Salsa:
- 2 tomater
- 2-3 kviste persille
- 1 jalapeñochili
- 1 spsk friskpresset lime
- 3 spsk olivenolie
Tilbehør:
- 100 g halloumiost
- 1 1/2 dl creme fraiche
- syltet rødløg
- guacamole
- nachochips
Sådan gør du:
- Knus nachochipsene til mel i en blender. Pil og hak løget. Bland nachosmel, løg, creme fraiche, spidskommen og salt. Pil og pres hvidløg. Rør farsen sammen. Hak koriander, og rør det i farsen.
- Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.
- Steg kødbollerne i olie. Vend dem, så de får i alt 5 minutter. Skru ned for blusset, og steg dem, til de er gennemstegte.
- Salsa: Hak tomater og persille. Skær jalapeñoen i skiver. Bland limesaft og olie. Vend tomater, persille og jalapeño i salsaen.
- Riv halloumiosten. Fordel salsaen over kødbollerne. Servér dem med halloumiosten, creme fraiche, syltet rødløg og guacamole.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.