Kødboller med nachos
Lige til at blive i godt humør af! Mad til øjne, næse og smagsløg.© Eva Hildén

Kødboller Mexican-style med nachochips, salsa, ost og guacamole

Velkommen til tex mex-kødbollefest! Hvor der er smæk på krydderierne og masser af skønne farver!

3. april 2021 af Lena Söderstöm

Tid: 25 min.

Til: 4 personer

Du skal bruge:

  • 500 g lammefars
  • 12 nachochips
  • 1 løg
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 potte koriander
  • 3-4 spsk majsolie

Salsa:

  • 2 tomater
  • 2-3 kviste persille
  • 1 jalapeñochili
  • 1 spsk friskpresset lime
  • 3 spsk olivenolie

Tilbehør:

  • 100 g halloumiost
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • syltet rødløg
  • guacamole
  • nachochips

Sådan gør du:

  1. Knus nachochipsene til mel i en blender. Pil og hak løget. Bland nachosmel, løg, creme fraiche, spidskommen og salt. Pil og pres hvidløg. Rør farsen sammen. Hak koriander, og rør det i farsen.
  2. Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.
  3. Steg kødbollerne i olie. Vend dem, så de får i alt 5 minutter. Skru ned for blusset, og steg dem, til de er gennemstegte.
  4. Salsa: Hak tomater og persille. Skær jalapeñoen i skiver. Bland limesaft og olie. Vend tomater, persille og jalapeño i salsaen.
  5. Riv halloumiosten. Fordel salsaen over kødbollerne. Servér dem med halloumiosten, creme fraiche, syltet rødløg og guacamole.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide