Kartoffelsuppe med sprøde croutoner
© Getty Images

Kartoffelsuppe med sprøde croutoner

En dejlig mild og børnevenlig suppe, der varmer kroppen. Vi serverer kartoffelsuppen med sprøde croutoner.

10. oktober 2018 af Lone Kjær

Vinteren kalder på nærende, smagfuld mad, og hvad er mere oplagt end varm suppe til en kølig vinterdag? Du har tidligere fået opskriften på en spicy fiskesuppe med kokosmælk og dukkah og en lækker italiensk bønnesuppe. Nu får du endnu en skøn suppeopskrift til samlingen.

 

Opskriften er til 4 personer
Tid: 20 minutter plus kogetid

 

INGREDIENSER

  • 750 g kartofler
  • 250 g knoldselleri
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • groft salt og friskkværnet peber
  • 2 dl sødmælk


Croutoner

  • 2 skiver surdejsbrød
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartofler og selleri, og skær i mundrette stykker. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med bouillon, laurbærblad, timian og presset hvidløg. Kog grønt­ sagerne møre ved svag varme i ca. 20 min. Fjern laurbærblad og timian, og blend suppen. Tilsæt mælk, varm suppen op, og smag til med salt og peber.

Croutoner: Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i tern. Smelt smørret. Vend croutoner med smør og olie. Fordel croutonerne på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, og bag croutonerne i ovnen, til de er gyldne (ca. 10 min.).
Servér suppen med de sprøde croutoner.


Tip!
Ønsker du en mere cremet konsistens, kan du legere suppen med piskefløde i stedet for sødmælk.

Du vil (garanteret) også kunne lide