Kartoffelsalat opskrift
Spyd på grillen og salat i skålen – så er det sommer! © Agentur Foto: Lisa Björner

Kartoffelsalat med korianderpesto, asparges og kyllingespyd

Kartoffelsalat er en skøn sommerklassiker, som kan varieres i det uendelige. Prøv den her version med korianderpesto og masser af sprøde grøntsager!

19. juli 2021 af Anna Wendt/ Söderberg

Tid: 30 min. + 2 timers marineringstid

Til: 8-10 pers.

Marinér kyllingekødet, og rør dressingen på forhånd. Kartoflerne smager bedst nykogte og smålunkne. Grøntsagerne kan forberedes nogle timer i forvejen, hvis bare de opbevares køligt.

Du skal bruge: 

  • 1 1/2 kilo nye kartofler
  • 500 g grønne asparges
  • 1 bundt salatløg eller rødløg
  • 2 agurker
  • 1 bundt radiser
  • 2-3 stribede polkabeder eller rødbeder
  • 50 g brøndkarse

Marinerede kyllingespyd:

  • 1 kilo kyllingefilet
  • 3 fed hvidløg
  • 3/4 dl soja
  • 3/4 dl flydende honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Korianderpesto: 

  • 2 potter koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g reven parmesanost
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Marinerede kyllingespyd: Pil hvidløgsfeddene, og riv dem fint. Bland med resten af ingredienserne. Hæld marinaden i en frostpose. Skær kyllingekødet i mindre stykker, og put dem i marinaden. Marinér mindst 2 timer.
  2. Skyl kartoflerne, og skrub dem grundigt. Skær de større kartofler i halve og kvarte. Kog kartoflerne i saltet vand.
  3. Korianderpesto: Pil hvidløgsfeddene. Blend alle ingredienser sammen. Stil til side.
  4. Bræk den nederste del af aspargesene. Kog aspargesene i saltet vand 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og køl dem af.
  5. Pil løgene, og snit dem fint. Skræl agurkerne let, del dem , og skrab kernerne ud. Skær dem i skiver. Skrub radiserne, og snit dem fint. Skrub bederne, og snit dem fint, gerne på et mandolinjern.
  6. Anret kartofler og grøntsager på et stort fad. Stænk pestoen over, og vend let. Strø til sidst brøndkarse ud over.
  7. Træk kyllingestykkerne på træspyd, som har trukket i vand, eller på stålspyd. Grill dem, til de er gyldne og gennemstegte. Og servér så den kolde kartoffelsalat med de lune kyllingespyd.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide