Gullasch
Gullasch er den dejligeste puste- og slubremad på en kold dag.


© Per Ranung

Kartoffelgullasch med bønner og kommenyoghurt

Hvem kunne ikke godt spise en gang gullasch med et twist? Og så er det endda et både sundt og grønt twist, for gullaschen er nemlig uden kød, men med bønner.

14. juni 2022 af Cecilia Lundin

Kidneybønnerne fylder godt og er sunde proteiner. De kan eventuelt erstattes med kogte kikærter eller linser.


Tid: 30 min.
Til: 4 personer

Næringsindhold pr. portion:
Ca. 510 kcal pr. portion,
21 g fedt, 15 g protein, 58 g kulhydrater


Det skal du bruge: 

800 g kartofler

1 løg

3 fed hvidløg

2 grøntsagsbouillonterninger 

3 rød peber eller gul peber

1 dåse kidneybønner (380 g)

1 dåse hakkede tomater med chilismag (500 g)

1 spsk hel kommen

3 dl græsk yoghurt

rapsolie

salt

friskkværnet sort peber


Tilbehør:

en skive saftigt madbrød


Sådan gør du:

1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Brun kartofler, løg og hvidløg i 2 spsk olie i en gryde. Tilsæt 4 dl vand og bouillonterninger. Smag til med 1 tsk salt og lidt peber. Kog det hele under låg 10 minutter.

2. Halvér pebrene, fjern kernerne, og skær dem i mundrette stykker. Skyl bønnerne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Bland pebre, bønner og hakkede tomater ned i gryden. Kog uden låg 10 minutter.

3. Rist kommen på en pande, og stød kor­nene groft i en morter. Bland yoghurt med nu stødt kommen, 1 spsk olie, salt og peber.

4. Servér gullaschen med kommenyoghurt og eventuelt et saftigt madbrød til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022. 

Gullasch
Skabt til hygge og fællesskab. © Per Ranung

Du vil (garanteret) også kunne lide