Koger du kartoflerne på forhånd, er gratinen hurtigt færdig og behøver knap så meget fløde. Gravad laks er tilberedt og skal blot varmes.
Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Næringsindhold pr. portion:
Ca. 520 kcal pr. portion,
21 g fedt, 26 g protein, 52 g kulhydrater
Det skal du bruge:
1 kilo store kartofler
300 g gravad laks
1 løg
1 krukke dild
2 dl madlavningsfløde
2 spsk dijonsennep, gerne grov
1 fennikel (250 g)
300 g små tomater, gerne i flere farver
rapsolie
salt
friskskværnet sort peber
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 250 grader. Skræl kartoflerne, og pil løget. Skær det hele i tynde skiver, og kog det i letsaltet vand ca. 5 minutter, til skiverne er let møre. Dryp af.
2. Hak dilden, men gem et par kviste til pynt. Bland fløde med dild, sennep, salt og peber. Læg kartofler og løg i et ovnfast fad, og hæld fløden over. Bag midt i ovnen ca. 15 minutter.
3. Striml laksen. Skyl fennikel, og skær den i mindre stykker.
4. Steg fennikelstykkerne i 1 spsk olie, til de er let bløde. Bland laksen i, og smag til med salt og peber.
5. Tag fadet ud af ovnen, og drys laks og fennikelblandingen over. Pynt med de sidste kviste dild, og servér tomaterne til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022.