Tid: 30 min. + 30 min. kogetid + 20 min. ovntid
Til: 4 personer
Du skal bruge
- 500 g kyllinge- eller kalvefars
- 1 citron
- 3 spsk pinjekerner
- 1 dl ricottaost
- 3 spsk fintrevet parmesanost
- 1 spsk finthakket persille
- 1 spsk finthakket basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk hvedemel
- 1/2 dl stegeolie
Tomatsauce:
- 1 løg
- 1 fennikel
- 2 spsk olivenolie
- 2 hønsebouillonterninger
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 1/2 dl vand
- 4 stilke basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk vineddike
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Gratinering:
- 2 1/2 dl revet ost til gratinering
Pynt:
- hakket frisk basilikum
- friskkværnet peber
Tilbehør:
- spaghetti
- citronbåde
Sådan gør du
- Tomatsauce: Pil og hak løget. Skyl og hak fenniklen fint. Sautér løg og fennikel i en gryde 5 minutter. Smuldr boullionterningerne, og tilsæt dem. Hæld de hakkede tomater i gryden. Kog tomatsaucen op under omrøring, og supplér med vin og vand. Tilsæt basilikumstilke, pillet hvidløgsfed og laurbærblad.
- Lad tomatsaucen simre under låg mindst 30 minutter. Fjern så basilikum stilke, hvidløg og laurbærblad. Og smag så til med sukker og vineddike, salt og peber.
- Skyl citronen, og riv skallen. Hak pinjekerner, og miks med citronskal, ricotta, parmesan, persille og basilikum. Pil og pres hvidløg. Tilsæt salt og peber. Arbejd det hele ind i kødet.
- Form farsen til runde kødboller. Rul dem i mel. Brun dem jævnt ca. 3 minutter.
- Tænd ovnen på 175 grader. Hæld kødboller og tomatsauce i et fad, og stil fadet i ovnen. Varm retten ca. 15 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Drys den revne ost over, og gratinér retten 5-10 minutter.
- Pynt retten med hakket frisk basilikum og friskkværnet peber. Og servér med spaghetti, citronbåde og et buon appetito!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.