Italienske kyllingekødboller i tomatsauce
Mamma mia! Prøv at sætte spaghetti bolognese på udskiftningsbænken til fordel for de her basser.© Eva Hildén

Italienske kyllingekødboller i tomatsauce med gratineret ost

Denne ret er ren Lady og Vagabonden. Er du ikke til hakket kylling, så skift ud med kalvefars.

11. marts 2021 af Lena Söderström

Tid: 30 min. + 30 min. kogetid + 20 min. ovntid

Til: 4 personer

Du skal bruge 

  • 500 g kyllinge- eller kalvefars
  • 1 citron
  • 3 spsk pinjekerner
  • 1 dl ricottaost
  • 3 spsk fintrevet parmesanost
  • 1 spsk finthakket persille
  • 1 spsk finthakket basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hvedemel
  • 1/2 dl stegeolie

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 1 fennikel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 dl vand
  • 4 stilke basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk vineddike
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Gratinering:

  • 2 1/2 dl revet ost til gratinering

Pynt:

  • hakket frisk basilikum
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • spaghetti
  • citronbåde

Sådan gør du

  1. Tomatsauce: Pil og hak løget. Skyl og hak fenniklen fint. Sautér løg og fennikel i en gryde 5 minutter. Smuldr boullionterningerne, og tilsæt dem. Hæld de hakkede tomater i gryden. Kog tomatsaucen op under omrøring, og supplér med vin og vand. Tilsæt basilikumstilke, pillet hvidløgsfed og laurbærblad.
  2. Lad tomatsaucen simre under låg mindst 30 minutter. Fjern så basilikum stilke, hvidløg og laurbærblad. Og smag så til med sukker og vineddike, salt og peber.
  3. Skyl citronen, og riv skallen. Hak pinjekerner, og miks med citronskal, ricotta, parmesan, persille og basilikum. Pil og pres hvidløg. Tilsæt salt og peber. Arbejd det hele ind i kødet.
  4. Form farsen til runde kødboller. Rul dem i mel. Brun dem jævnt ca. 3 minutter.
  5. Tænd ovnen på 175 grader. Hæld kødboller og tomatsauce i et fad, og stil fadet i ovnen. Varm retten ca. 15 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Drys den revne ost over, og gratinér retten 5-10 minutter.
  6. Pynt retten med hakket frisk basilikum og friskkværnet peber. Og servér med spaghetti, citronbåde og et buon appetito!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide