Snasket hverdagsmad til hele familien. Servér sprød salat og brød til. Hvis du gider.
Tid: 30 min. + 30 min. ovntid
Til: 4 personer
Det skal du bruge:
350 g pasta, for eksempel skruer eller penne
100 g babyspinat
3 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl fløde
2 dl mælk
1 tsk salt
friskkværnet sort peber
1 dl marinerede soltørrede tomater
3 dl reven parmesanost
250 g blommetomater på stilk
Pynt:
50 g parmesanost i flager
frisk basilikum
Tilbehør:
citronskiver
flûte
salat
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 175 grader. Kog pastaen efter anvisningen. Lad spinaten koge med det sidste minut. Dryp pasta og spinat af i et dørslag.
2. Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt mel, og rør grundigt rundt ca. 30 sekunder. Pisk fløde og mælk i lidt ad gangen, og lad det simre ca. 3 minutter. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt de soltørrrede tomater.
3. Bland pasta med spinat ned i saucen, og varm saucen op. Tilsæt osten. Hæld det hele i et smurt ildfast fad, og læg blommetomaterne øverst.
4. Gratinér retten midt i ovnen ca. 30 minutter, til gratinen har fået en fin farve.
5. Pynt med parmesanflager og frisk basilikum. Servér med citronskiver, salat og flûte til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
