Gratin, alt i en-mad
Så er der serveret, alt på en-gang!© Wolfgang Kleinschmidt

Italiensk alt i en-gratin

Alt godt fra det italienske køkken på en gang: Pasta med cremet sovs, både sprød og blød parmesanost og både soltørrede og ovnbagte tomater. Og basilikum!

15. juni 2022 af Lena Söderström

Snasket hverdagsmad til hele familien. Servér sprød salat og brød til. Hvis du gider.

Tid: 30 min. + 30 min. ovntid

Til: 4 personer

Det skal du bruge:

350 g pasta, for eksempel skruer eller penne

100 g babyspinat

3 spsk smør

2 spsk hvedemel

3 dl fløde

2 dl mælk

1 tsk salt

friskkværnet sort peber

1 dl marinerede soltørrede tomater

3 dl reven parmesanost

250 g blommetomater på stilk

Pynt:

50 g parmesanost i flager

frisk basilikum

Tilbehør:

citronskiver

flûte

salat

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 175 grader. Kog pastaen efter anvisningen. Lad spinaten koge med det sidste minut. Dryp pasta og spinat af i et dørslag.

2. Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt mel, og rør grundigt rundt ca. 30 sekunder. Pisk fløde og mælk i lidt ad gangen, og lad det simre ca. 3 minutter. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt de soltørrrede tomater.

3. Bland pasta med spinat ned i saucen, og varm saucen op. Tilsæt osten. Hæld det hele i et smurt ildfast fad, og læg blommetomaterne øverst.

4. Gratinér retten midt i ovnen ca. 30 minutter, til gratinen har fået en fin farve.

5. Pynt med parmesanflager og frisk basilikum. Servér med citronskiver, salat og flûte til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022. 

Gratin, alt i en-mad
Seriøst lækkert, seriøst nemt. © Wolfgang Kleinschmidt

Du vil (garanteret) også kunne lide