Linsesuppe
Tilføj lidt kokosmælk-art. © Helén Pe

Indisk linsesuppe med spinat og tomat

En skål dampende suppe er flydende omsorg, og den her indiske linsesuppe er så dejligt krydret, at den giver varmen hele vejen igennem!

10. januar 2023 af Petra Lindstra

Nem og krydret suppe, som til og med ikke kræver dyre råvarer. Velbekomme!


Tid: 20 min. + kogetid 

Til: 4 personer


Du skal bruge: 

  • 2 1⁄2 dl røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g gulerødder
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk garam masala
  • 1⁄2 spsk karry
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g) 
  • 1 1⁄2 liter vand
  • 3 grøntsagsbouillonterninger
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • 100 g babyspinat

Tilbehør:

  • 2 dl kokosmælk 
  • 2 naanbrød

Sådan gør du:

1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.

2. Brun løg, hvidløg og gulerødder i olie i en gryde ca. 3 minutter. Tilsæt garam masala og karry, og lad det simre 1 minut. Tilsæt linser og hakkede tomater. Hæld vandet i, og tilsæt bouillontern. Lad suppen simre under låg i 20 minutter.

3. Rør citronsaft i, og smag til med salt. Vend spinaten i.

4. Hæld suppen op i skåle, og stænk kokosmælk over. Servér med brød.

Tip!

Når du alligevel fyrer op under suppegryden, så lav rigeligt. Invitér gode venner over, eller frys ned til dage, hvor der ikke er tid til den store madlavning.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i januar 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide