Tid: 30 min.
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 3 dl ris, gerne basmati
- 2 dl sorte linser
- 1–2 røde chilier
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 blomkålshoved
- 150 g frisk spinat
- 1 potte koriander
- rapsolie
- salt
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Skyl linserne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Rens og hak chilien. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Steg chili, løg og hvidløg i 1/2 dl rapsolie i ca. 3 minutter. Vend linserne ned i gryden. Tilsæt 5 dl vand, bouillonterning og spidskommen. Lad blandingen koge under låg ca. 15 minutter.
- Kog risen efter anvisningen på pakken.
- Bræk blomkålen i små buketter. Vend dem ned i linsegryden, og lad den koge yderligere 5 minutter. Vend spinaten i, og krydr med 1 tsk salt og lidt peber.
- Anret og angrib linsegryden med et drys frisk koriander og ris til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. januar 2020.