Dhal med blomkål og spinat
Varmende, sund indisk dhal. © Lisa Eriksson /AOM

Indisk dhal med blomkål og spinat

Dhal er en dejlig indisk linsegryde. Her er den lavet på sorte linser. Vær opmærksom på, at linsernes farve hurtigt smitter af på blomkålen, så servér gryden, så snart den er klar

1. marts 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 30 min.

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 3 dl ris, gerne basmati
  • 2 dl sorte linser
  • 1–2 røde chilier
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 blomkålshoved
  • 150 g frisk spinat
  • 1 potte koriander
  • rapsolie
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Skyl linserne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Rens og hak chilien. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Steg chili, løg og hvidløg i 1/2 dl rapsolie i ca. 3 minutter. Vend linserne ned i gryden. Tilsæt 5 dl vand, bouillonterning og spidskommen. Lad blandingen koge under låg ca. 15 minutter.
  3. Kog risen efter anvisningen på pakken.
  4. Bræk blomkålen i små buketter. Vend dem ned i linsegryden, og lad den koge yderligere 5 minutter. Vend spinaten i, og krydr med 1 tsk salt og lidt peber.
  5. Anret og angrib linsegryden med et drys frisk koriander og ris til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. januar 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide