Køb tunsalaten færdig, eller rør den selv af tun, creme fraiche, mayonnaise og lidt tabasco. Måske med en håndfuld kapers i? Måske med cornichoner og majs i?
Tid: 20 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 8 brioche-hotdogbrød
- 4 æg
- 1 nyt løg, evt. 1 rødløg med top
- 1 bæger tunsalat, hjemmelavet eller købt
- 1⁄2 dl kapers
- 50 g ærteskud
Syltet fennikel:
- 1 fennikel (250 g)
- 2 spsk eddike
- 1⁄2 dl sukker
- 1 dl vand
- salt
- 1 dl små dildkviste
Sådan gør du:
- Syltet fennikel: Snit fennikel helt tyndt og strimlet, gerne på mandolinjern. Bland den med eddike, sukker, vand og salt. Stil koldt 15 minutter.
- Kog æggene hårde, det tager ca. 8 minutter. Skyl dem i koldt vand, pil dem, og skær dem i skiver.
- Pil løget, og hak det hele fint, også stænglen. Bland med tunsalat og kapers.
- Skær brødene op, smør tunsalaten på indersiden af brødene, læg æggeskiverne i, og top med ærteskud.
- Tag den syltede fennikel ud af køleskabet, og si væden fra. Bland med dildkviste, og servér til eller i hotdogsene.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Går du også kold på grillede pølser i løbet af en lang sommer, så haps en hotdog med tunsalat i stedet. © Helén Pe