Durumrulle med shawarma
Hjemmelavet durumrulle med shawarma. Ja tak! © Getty Images

Hjemmelavet durumrulle med shawarma

Nogle dage skal der bare fastfood til. Prøv denne sunde variant af durumrullen med magert marineret oksekød, grøntsager og yoghurtdressing

3. juni 2018 af Sandra Draznin

Tid: 45 min. + bage- og stegetid.

Opskriften giver til: 4 personer.

Ingredienser

Kød:

  • 500 g okseflanksteak eller oksetyksteg
  • 1 spsk shawarmakrydderi
  • 2 spsk alm. eddike
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg

Fuldkornsruller:

  • 100 g durummel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 50 g rugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 2 dl skummetmælk eller vand
  • 1 spsk koldpresset raps- eller olivenolie til bagning

Youghurtdressing:

  • 3-4 dl yoghurt naturel
  • 1-2 spsk tahin (sesampasta)
  • salt og peber

Grøntsager:

  • salat
  • agurk
  • tomat
  • rødløg
  • peberfrugt 
  • (ca. 600 g i alt)

Sådan laver du din egen durumrulle

  1. Skær kødet i meget tynde skiver eller strimler, og vend det med krydderiblandingen. Hak løg og hvidløg meget fint, og vend det i kødet sammen med eddike. Dæk til, og
  2. lad det trække ved stuetemperatur 30-60 min.
  3. Rør yoghurt sammen med tahin, og smag til med salt og peber. Rens og snit grøntsager.
  4. Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål. Tilsæt mælk, og ælt dejen sammen. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Form dem til boller, og rul dem ud til flade cirkler (ca. 25 cm i diameter).
  5. Smør en slip let-pande med olie, og varm den op til middel varme. Bag brødene ét ad gangen ca. 2 min. på hver side. Hold dem varme under stanniol.
  6. Smør en stor pande med lidt olie, og varm den godt op. Steg hurtigt kødet under omrøring, til det er brunet og gennemvarmt.
  7. Anret kødet i de lune brød med grøntsager og yoghurtdressing.

Tip! 

Lav dit eget shawarmakrydderi:

  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk hel sort peber
  • 4 hele nelliker
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt kanel

Rist spidskommen, koriander, fennikel, sort peber og nelliker på en tør pande 1-2 min. Stød dem i en morter eller krydderi-kværn sammen med paprika, salt og kanel.

Du vil (garanteret) også kunne lide