Tid: 45 min. + bage- og stegetid.
Opskriften giver til: 4 personer.
Ingredienser
Kød:
- 500 g okseflanksteak eller oksetyksteg
- 1 spsk shawarmakrydderi
- 2 spsk alm. eddike
- ½ løg
- 2 fed hvidløg
Fuldkornsruller:
- 100 g durummel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 50 g rugmel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk sukker
- 2 dl skummetmælk eller vand
- 1 spsk koldpresset raps- eller olivenolie til bagning
Youghurtdressing:
- 3-4 dl yoghurt naturel
- 1-2 spsk tahin (sesampasta)
- salt og peber
Grøntsager:
- salat
- agurk
- tomat
- rødløg
- peberfrugt
- (ca. 600 g i alt)
Sådan laver du din egen durumrulle
- Skær kødet i meget tynde skiver eller strimler, og vend det med krydderiblandingen. Hak løg og hvidløg meget fint, og vend det i kødet sammen med eddike. Dæk til, og
- lad det trække ved stuetemperatur 30-60 min.
- Rør yoghurt sammen med tahin, og smag til med salt og peber. Rens og snit grøntsager.
- Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål. Tilsæt mælk, og ælt dejen sammen. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Form dem til boller, og rul dem ud til flade cirkler (ca. 25 cm i diameter).
- Smør en slip let-pande med olie, og varm den op til middel varme. Bag brødene ét ad gangen ca. 2 min. på hver side. Hold dem varme under stanniol.
- Smør en stor pande med lidt olie, og varm den godt op. Steg hurtigt kødet under omrøring, til det er brunet og gennemvarmt.
- Anret kødet i de lune brød med grøntsager og yoghurtdressing.
Tip!
Lav dit eget shawarmakrydderi:
- 1 tsk spidskommenfrø
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ tsk hel sort peber
- 4 hele nelliker
- 1 tsk paprika
- 1 tsk groft salt
- ¼ tsk stødt kanel
Rist spidskommen, koriander, fennikel, sort peber og nelliker på en tør pande 1-2 min. Stød dem i en morter eller krydderi-kværn sammen med paprika, salt og kanel.