Tid: 45 min. plus hæve- og bagetid
Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
Pølsebrød
- 2 ½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 25 g smeltet smør
- 250 g kamut-fuldkornsmel (fx fra Urtekram, der fås i mange supermarkeder)
- 250 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Agurkesalat
- 1 agurk
- 2 tsk fint salt
- 1 dl lagereddike
- 2 spsk vand
- 2 spsk sukker
- Friskkværnet peber
Ristede løg
- 2 løg
- Hvedemel
- 1 dl vindruekerneolie
Husk også
- 8 pølser
- Ketchup
- Sennep
- Remoulade
Fremgangsmåde
Pølsebrød:
Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æg og smeltet smør. Rør først kamutmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 lige store dele, og tril dem til aflange pølsebrød. Fordel brødene på to bageplader med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min.
Tænd ovnen på 210 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag en plade ad gangen i 10-12 min. Afkøl brødene på en bagerist.
Agurkesalat:
Skær agurken i lange skiver med en kartoffelskræller. Kom agurkeskiverne i en skål, og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min., og skyl dem herefter fri for salt.
Rør ingredienserne til lagen sammen, og vend med agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt. Kom friskkværnet peber over agurkerne inden servering.
Ristede løg:
Skær løgene i tynde ringe, og vend dem i hvedemel. Varm olien i en lille gryde, og fritér løgene, til de er sprøde.
Lad løgene dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
Servér lune brød med pølser, remoulade, ketchup, sennep, agurkesalat og ristede løg.
Tip!
Resten af pølsebrødene kan fryses eller bruges til sandwich dagen efter.