Tid: 25 min. + bagetid
Opskriften giver til: 4 personer
Metoden med at bage hele fladfisk i ovnen er så nem og fuld af smag. Her bager vi grøntsager sammen med de ovnbagte fisk. Men de smager også (stadig) godt helt klassisk med kartofler og remoulade eller persillesovs.
Du skal bruge
- 4 hele rødspætter eller skrubber a ca. 300 g pr. stk.
- Olivenolie eller smørklat
- bagepapir
- salt og peber eller chiliflager
Ovnbagte grøntsager:
- 500 g broccoli
- 1 dl vand
- 500 g små blomme- eller cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk hele korianderfrø
- salt
- chiliflager efter smag
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
Grønt:
- Skær eller pluk broccolien i mindre buketter, og skær stokken i mindre terninger. Læg broccolien i et stort ovnfast fad eller bradepande, og kom vandet ved.
- Fordel tomaterne over, og drys med letknuste korianderfrø, finthakket hvidløg, chiliflager og salt. Dryp med olien.
Fladfisk i ovn:
- Skyl fiskene, og fjern eventuelle blodrester. Læg dem i en bradepande med bagepapir. Drys med salt og peber, og dryp lidt olie over, eller læg smørklat på. Dæk med bagepapir.
- Bag fisk og grøntsager samtidig i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, til fiskekødet er netop gennembagt. Hvis du stikker en lille kniv ind det tykkeste sted (det gør ikke noget, den rammer et fiskeben) og lader den sidde lidt, før du tager den ud, skal den føles brandvarm mod dine læber.
Tip!
Servér kogte kartofler med smør til for mere mæthed, og giv gerne citronbåde til for at tilføre lidt friskhed.