Hakkebøf med løg, kartofler og fed flødepandesovs
En dansk klassiker du aldrig går galt i byen med! © Maaltid.nu

Hakkebøf med løg og fed flødepandesovs

Hvorfor ikke lave den gode gamle klassiker: Hakkebøffer med fed flødepandesauce i stedet for bearnaisesaucen?

12. februar 2019 af Redaktionen / Måltid

Måltid for 4 personer

Ingredienser

  • 800 gram hakket oksekød
  • 2 stk. løg
  • 1 spsk. olie 
  • 4 dl. Arla essens piskefløde, 50%
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber

Tilbehør

  • 1 dåse syltet agurk 
  • 1 dåse rødbeder, syltede
  • 1 bundt persille

Sådan gør du 

  1. Kog kartoflerne.
  2. Snit løgne i grove strimler, ca. 2-3 mm.
  3. Form kødet til 4 store bøffer. Sørg for der ikke er huller eller luft i bøfferne. Det kan få dem til at falde fra hinanden under tilberedningen.
  4. Steg bøfferne ved medium varme, til de er brune og kun lige præcist gennemstegte.
  5. En for gennemstegt hakkebøf kan virke tør og hård.
  6. Bøfferne skal ikke branke, da det giver en bitter smag til pandesovsen, som skal laves til sidst.
  7. Kom lidt ekstra olie eller smør på panden, og steg løgene, til de er bløde og lysebrune.
  8. Tag løgene af panden, og tilsæt den fede fløde. Kog den op, og lad den koge ind, til den er tyk nok til sovs.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Server bøfferne med de bløde løg ovenpå, med sauce og de nykogte kartofler og friskhakket persille ved siden af.
  11. Server også gerne rødbeder og agurkesalat til.

Du vil (garanteret) også kunne lide