Måltid for 4 personer
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød
- 2 stk. løg
- 1 spsk. olie
- 4 dl. Arla essens piskefløde, 50%
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør
- 1 dåse syltet agurk
- 1 dåse rødbeder, syltede
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- Kog kartoflerne.
- Snit løgne i grove strimler, ca. 2-3 mm.
- Form kødet til 4 store bøffer. Sørg for der ikke er huller eller luft i bøfferne. Det kan få dem til at falde fra hinanden under tilberedningen.
- Steg bøfferne ved medium varme, til de er brune og kun lige præcist gennemstegte.
- En for gennemstegt hakkebøf kan virke tør og hård.
- Bøfferne skal ikke branke, da det giver en bitter smag til pandesovsen, som skal laves til sidst.
- Kom lidt ekstra olie eller smør på panden, og steg løgene, til de er bløde og lysebrune.
- Tag løgene af panden, og tilsæt den fede fløde. Kog den op, og lad den koge ind, til den er tyk nok til sovs.
- Smag til med salt og peber.
- Server bøfferne med de bløde løg ovenpå, med sauce og de nykogte kartofler og friskhakket persille ved siden af.
- Server også gerne rødbeder og agurkesalat til.