Grønkålspizza
Et sikkert hit! © Anna Kern

Grønkålspizza med gedeost og granatæble

Grønkål, ost og valnødder er en genial kombination! Top den færdigbagte pizza med rubinrøde granatæblekerner og gyldensød honning. Mums!

2. januar 2020 af Elisabeth Johansson

Tid: 40 min. + 2 timer hævetid + 16 min. bagetid

Opskriften giver til: 6-8 portioner

Du skal bruge 

  • 2 1/2 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 4 dl hvedemel
  • 1/2 dl durumhvedemel
  • 1/2 spsk salt
  • 1 spsk rapsolie

Topping:

  • 200 g flødeost naturel
  • 200 g gedeost
  • 100 g grønkål
  • 1/2 granatæble
  • 2 dl valnøddekerner
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

  1. Bland vand, gær og begge slags mel, og ælt dejen på en køkkenmaskine 3-4 minutter. Tilsæt salt, og fortsæt endnu 2-3 min. Tril dejen til en kugle, og fordel olien over den. Lad dejen hæve tildækket ca. 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 250 grader. Rul dejen ud på et stykke bagepair på størrelse med bagepladen. Læg en hårdt opvredet klud under papiret. Så glider det ikke, når du ruller. Hiv dej og papir over på en bageplade. Fordel flødeosten over pizzaen, og smuldr derefter gedeosten over. Bag pizzaen midt i ovnen 8-10 min.
  3. Riv grønkålen i mindre stykker, og fjern stilkene. Tag pizzaen ud, og drys med grønkål og valnødder. Bag videre 8-10 minutter. Tag pizzaen ud.
  4. Drys med granatæblekerner og havsalt, og stænk pizzaen med olie og honning før servering.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide