Tid: 30 minutter
Til 4 personer
INGREDIENSER
Ærtemayonnaise
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sennep
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 1 ½ dl olivenolie
- 100 g friskbælgede ærter (bruges frosne ærter, skal de optøs forinden)
- saft af ½ citron
- friskkværnet peber
Hakkebøffer
- 1 lille løg
- 1 lille håndfuld krydderurter fx persille, basilikum, dild
- 500 g hakket oksekød
- 2 tsk grovkornet sennep
- salt og peber
Smørristede asparges
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt hvide asparges
- 1 bakke babyspinat
- 1 spsk smør til stegning
Tilbehør
- Nye kartofler
FREMGANGSMÅDE
Kom salt, sennep og æggeblommer i en blender, og kør, mens olien tilsættes dråbevis. Mayonnaisen vil langsomt tykne, mens der piskes. Pisk, indtil der ikke er mere olie. Mos ærterne let, kom dem i mayonnaisen, og smag til med citronsaft og peber.
Hak løget fint. Hak krydderurter, og ælt med kødet sammen med løg og sennep. Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Grill hakkebøfferne ca. 3 min. på hver side.
Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør.
Smelt smørret på en lille pande, og rist de hvide asparges ca. 4 min., til de er gyldne. Tilsæt de grønne asparges, og rist i yderligere et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde let sammen.
Servér hakkebøffer med ærtemayonnaise, smørristede asparges og nye kogte kartofler.
Tip! Ærtemayonnaisen holder sig fint et par dage i køleskabet, hvis den opbevares i et glas med låg (og er fantastisk til en kartoffelmad).