Tid: 40 min. + grilltid
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 700 g lakseside med skind
- 1 spsk japansk soja
- 1 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
- 1 spsk sorte sesamfrø
Nudelsalat:
- 2 stilke rabarber (150 g)
- 4 nye rødløg
- 1 spsk + 2 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
- 200 g risnudler
- 150 g sukkerærter
- 3 spsk japansk soja
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 1 spsk rørsukker
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 dl peanuts
Pynt:
- 1 potte bredbladet persille
- 1 lime skåret i både
Sådan gør du:
- Bland soja, olie og salt, og pensl laksen på kødsiden. Drys med sesamfrø, og stil fisken til side ca. 10 minutter.
- Skyl rabarberstilkene. Skær toppen af løgene, og læg dem til side. Halvér løgene. Pensl rabarber og halve løg med 1 spsk olie og salt. Grill på indirekte varme ca. 10 minutter.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl dem i koldt vand, og klip dem i mindre stykker. Skyl sukkerærterne, og skær dem i halve. Kog dem i letsaltet vand ca. 1 minut. Skyl dem i koldt vand, og dryp af.
- Skær de grillede rabarber og halve løg i mindre stykker. Striml løgtoppene. Steg rabarber, løg, nudler og sukkerærter på en pande med 2 spsk olie. Tilsæt soja, limesaft, sukker og salt. Hak peanuts groft, og drys dem over og bland dem i nudelsalaten.
- Skær laksen i 4 stykker. Grill fisken ved direkte varme med skindsiden nedad ca. 8 minutter eller 2 minutter på hver side på en grillpande.
- Servér den nygrillede laks på et leje af den raffinerede rabarber og nudelsalat til, pynt med bredbladet persille, og klem så en limebåd ud over det hele. Velbekomme!
Prøv også en lækker rabarber-chutney:
Kog 500 gram skiveskåret rabarber med 1 skiveskåret løg, 25 gram finthakket ingefær, 1⁄2 finthakket chili, 1 dl rørsukker, 1⁄2 dl hvidvinseddike, 1⁄2 tsk hel spidskommen og 1⁄2 tsk hel koriander i ca. 20 minutter.
Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 27. maj 2021.