Tid: 40 min. + grilltid
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 2 store kyllingefileter (i alt 600 g)
- 1 tsk + 1 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 1 stor fennikel
- 250 g grønne asparges
- 2 spsk rapsolie
- 1 bundt radiser
- 100 g frisk babyspinat
- 10 grønne oliven med ansjoser
Manchegocreme:
- 100 g manchego-ost
- 1 1/2 dl fløde
- salt
- lidt cayennepeber
- 1/2 potte purløg
Sådan gør du:
- Manchegocreme: Riv osten. Kog fløden op. Fjern gryden fra varmen, og rør osten i. Smag til med salt og peber. Stil cremen på køl.
- Krydr kyllingefileterne med salt og peber. Grill dem på indirekte varme ca. 20 minutter, til de har en kernetemperatur på 68 grader.
- Skyl fennikel, og skær den i store både. Bræk enden af de grønne asparges.
- Pensl fennikel og asparges med olie og salt. Grill fennikel sammen med kyllingen de sidste 10 minutter, grill de grønne asparges med de sidste 5 minutter.
- Rens radiserne, og del dem i kvarte. Halvér de grillede fennikelbåde og de grønne asparges. Bland grøntsager og spinat.
- Hak purløg, og bland i ostecremen. Skær kyllingen i skiver, og servér med grillede grøntsager, spinat, radiser, oliven og manchegocreme.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 27. maj 2021.