Sæsonen for hvide asparges er så kort, at det gør spisen endnu mere særlig. Servér dem med en cremet, mild pure af nye løg.
Tid: 30 min.
Til: 4-6 personer
500 g hvide aspagres
1 spsk olivenolie
1⁄2 tsk flagesalt
friskkværnet sort peber
Løgpure:
2 nye løg
150 knoldselleri
3 dl fløde
25 g smør
3⁄4 tsk salt
friskkværnet sort peber
Pynt:
1⁄2 bakke karse
Sådan gør du:
1. Løgpure: Rens løgene, og hak dem groft. Skræl knoldsellerien, og skær den i mindre stykker. Put løg og selleri i en gryde, og hæld fløden ved. Kog blandingen op, og lad den simre under låg, til løg og selleri er møre. Blend løg, selleri og fløde glat, rør smørret i, og smag til med salt og peber.
2. Skræl aspargesene. Kog dem al dente i saltet vand, ca. 4 minutter. Køl af i koldt vand, og dryp af
3. Vend aspargesene i olie. Grill over direkte varme 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.
4. Fordel den lune løgpure på et fad, anret aspargesene ovenpå, og klip karse over.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
