Hvide asparges
Hvide asparges med meget mere. Uhm! Kan du smage det? © Helén Pe

Grillede hvide asparges med løgpure og karse

Hvis lykken er kort, og sæsonen for hvide asparges er det samme, så skal vi eddermame også nyde dem så meget som muligt, mens de er her. Ikke? Her med grillstriber og mild løgpure.

17. juni 2022 af Petra Lindstrand

Sæsonen for hvide asparges er så kort, at det gør spisen endnu mere særlig. Servér dem med en cremet, mild pure af nye løg.

Tid: 30 min.
Til: 4-6 personer

500 g hvide aspagres

1 spsk olivenolie

1⁄2 tsk flagesalt

friskkværnet sort peber

Løgpure:

2 nye løg

150 knoldselleri

3 dl fløde

25 g smør

3⁄4 tsk salt

friskkværnet sort peber

Pynt:

1⁄2 bakke karse

Sådan gør du:

1. Løgpure: Rens løgene, og hak dem groft. Skræl knoldsellerien, og skær den i mindre stykker. Put løg og selleri i en gryde, og hæld fløden ved. Kog blandingen op, og lad den simre under låg, til løg og selleri er møre. Blend løg, selleri og fløde glat, rør smørret i, og smag til med salt og peber.

2. Skræl aspargesene. Kog dem al dente i saltet vand, ca. 4 minutter. Køl af i koldt vand, og dryp af

3. Vend aspargesene i olie. Grill over direkte varme 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.

4. Fordel den lune løgpure på et fad, anret aspargesene ovenpå, og klip karse over.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022. 

Hvide asparges
Grill gør bare noget godt for både hvide og grønne asparges. © Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide