Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Det skal du bruge:
400 g grønne asparges
2 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
Sildetatar:
1 æg
75 g sildefileter
1⁄4 rødløg
1 tsk hakket frisk purløg
2 spsk mayonnaise
Tilbehør:
4 spsk creme fraiche

Prøv dig frem med dine grønne asparges. Drys for eksempel lidt croutonknas over. © Charlie Drevstam
Sådan gør du:
1. Sildetatar: Hårdkog ægget, pil det, og hak det fint. Hak sildefileterne fint. Pil løg, og hak det fint. Bland æg, sild, løg, purløg og mayonnaise.2. Rens aspargesene. Vend i oliven olie, og drys havsalt over. Grill aspargesene 2–3 minutter på høj varme.
3. Fordel aspargesene på 4 tallerkener. Del tataren i 4 dele, form med en ske, og anret en kugle ved siden af hver portion asparges. Pynt med en klat creme fraiche på, og servér.
1 ekstra tip til opskriften:
Skær brødet i helt tynde skiver. For bedste resultat skæres det, når det er halvfrosset, enten med en skarp brødkniv eller på en maskine.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 30. juni 2022.