Til 6-8 buffetportioner
1,2 kg hel lakseside med skind 1⁄2 dl sukker
1⁄2 dl salt
1 tsk knuste hvide peberkorn
1 tsk knuste sorte peberkorn
1 tsk knuste rosa peberkorn
1 dl grovhakket dild 2 spsk smør
Citronhollandaise:
300 g smør
4 æggeblommer
1 citron, saft og skal salt
Tomatsalat:
350 g cocktailtomater, gerne i flere farver
2 spsk hakket dild
2 spsk hakket basilikum 1 1⁄2 spsk olivenolie
Tilbehør:
150 g slikærter
1 bundt radiser
250 g friske grønne asparges
dild til pynt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg laksen i et ovnfast fad. Bland sukker, salt, knuste peberkorn og hakket dild, og gnid blandingen ind i laksesiden.
- Stil laksen på køl 1 time. Tag den ud, og skrab marinaden af. Placér laksen på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend skindsiden nedad, og top med små klatter smør. Tilbered laksen i ovnen ca. 15 minutter.
- Citronhollandaise: Smelt smørret i en gryde. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen over et vandbad. Tilsæt smørret i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Fjern skålen fra vandbadet, og smag til med citronskal, salt og peber.
- Tilbehør: Skyl slikærterne, og kog dem 1 minut. Hæld vandet fra, og skyl dem i koldt vand. Rens radiserne, og halvér dem. Bræk den nederste ende af aspargesene, og kog dem i letsaltet vand 3 minutter. Hæld vandet fra, og skyl dem i koldt vand. Læg alt på et fad, og anret laksen ovenpå.
- Tomatsalat: Halvér tomaterne, og læg dem i en skål. Vend dem med dild, basilikum og olie.
- Pynt laksen med tomatsalat og dild. Servér med citronhollandaise og tilbehør.