Du kan sagtens bruge almindelige tomater, så skæres de blot i mindre stykker.
Tid: 15 min. + 65 min. ovntid
Til: 4 personer
400 g blommetomater
3 spsk + 3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1⁄2 tsk +1 tsk salt
friskkværnet sort peber
2 auberginer
1 lille flûte
2 fed hvidløg
4-5 dl reven ost, for eksempel gouda
3 spsk hakket bredbladet persille
Tilbehør:
2 dl græsk yoghurt
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 175 grader. Læg tomaterne i en mindre bradepande. Stænk 3 spsk olie og citronsaften over. Drys sukkeret over. Smag til med salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 minutter.
2. Halvér auberginerne. Snit rudemønster i aubergineskrællen med en lille skarp kniv og uden at skære ind til kødet. Læg de halve auberginer oven på tomaterne med kødet opad. Pensl auberginerne med 3 spsk olie, og drys 1 tsk salt og lidt peber over. Bag videre i ovnen ca. 30 minutter.
3. Klip flûtebrødet i små stykker med en saks. Pil hvidløg, og hak det fint. Bland brød, hvidløg, reven ost og hakket persille. Fordel blandingen på de halve auberginer. Skru ovnen op på 225 grader.
4. Gratinér auberginerne midt i ovnen ca. 15 minutter, til de er møre og har fået en fin farve.
5. Servér retten med græsk yoghurt til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
