Tid: 25 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge
- 500 g lammefars
- 3 forårsløg
- 1 citron
- 1 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 1 spsk finthakket oregano
- 3-4 spsk koldt vand
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk stegeolie
Fetaostcreme:
- 2 1/2 dl græsk yoghurt
- 100 g fetaost
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk olivenolie
Tilbehør:
- pita- eller tortillabrød
- rødløg i skiver
- agurk i skiver
- koriander
Sådan gør du
- Skyl forårsløg, og striml dem. Skyl citronen, skræl den, og striml skallen helt fint. Bland hakket kød, salt og peber. Tilsæt forårsløg, citronskal, oregano og vand. Pil og hak hvidløget.
- Form farsen til kugler. Brun kødbollerne i olie ca. 3 minutter.
- Steg kødbollerne yderligere ca. 5 minutter, til de er gennemstegte.
- Fetaostcreme: Bland yoghurt, fetaost og honning. Stænk med olie.
- Servér lammekødbollerne på lunede brød med fetaostcreme, løg, agurk og koriander.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.