Græske kødboller med pitabrød og fetaost
Smagen af fjerne himmelstrøg. Ahhh ... © Eva Hildén

Græske lammekødboller med fetaostcreme og pitabrød

Lammekødboller og fetaost er indbegrebet af et græsk måltid!

19. marts 2021 af Lena Söderström

Tid: 25 min.

Til: 4 personer

Du skal bruge

  • 500 g lammefars
  • 3 forårsløg
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 spsk finthakket oregano
  • 3-4 spsk koldt vand
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk stegeolie

Fetaostcreme:

  • 2 1/2 dl græsk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 tsk olivenolie

Tilbehør:

  • pita- eller tortillabrød
  • rødløg i skiver
  • agurk i skiver
  • koriander

Sådan gør du 

  1. Skyl forårsløg, og striml dem. Skyl citronen, skræl den, og striml skallen helt fint. Bland hakket kød, salt og peber. Tilsæt forårsløg, citronskal, oregano og vand. Pil og hak hvidløget.
  2. Form farsen til kugler. Brun kødbollerne i olie ca. 3 minutter.
  3. Steg kødbollerne yderligere ca. 5 minutter, til de er gennemstegte.
  4. Fetaostcreme: Bland yoghurt, fetaost og honning. Stænk med olie.
  5. Servér lammekødbollerne på lunede brød med fetaostcreme, løg, agurk og koriander.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide