Salt, syrlig, fed og sprød og virkelig enkel at lave. Må vi præsentere: Gedeosttærte med blodappelsin!
Tid: 10 min. + 20 min. ovntid
Til: 4-6 personer som mellemmåltid el. 1-2 personer som hovedret
Det skal du bruge:
1 rulle butterdej (250 g)
200 g gedeost i rulle
1 tsk flagesalt
2 blodappelsiner
1 æg
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 225 grader. Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær den til, så den bliver rund.2. Smuldr gedeosten over dejen, men hold kanterne fri. Drys med flagesalt.
3. Skær blodappelsinen fri for skal, skær frugten i tynde skiver. Fordel skiverne ovenpå gedeosten.
4. Buk dejkanterne ind mod midten, så der skabes en lille forhøjning hele vejen rundt. Pisk ægget sammen, og pensl dejen med ægget.
5. Bag tærten midt i ovnen ca. 20 minutter, til den har fået en fin farve. Tag den ud, og lad den køle lidt af. Skær i mindre stykker, og spis!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. januar 2022.
