kartoffelpizza
© Magasinet Liv

Fuldkornspizza med kartofler

Vanvittig lækker kartoffelpizza, der oven i købet er rigtig god for dit blodtryk

9. februar 2017 af Redaktionen

INGREDIENSER

Dej:

  • 2 1⁄2 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 knivspids salt
  • 100 g fuldkornsspeltmel eller grahams­ mel
  • 100 g durumhvedemel
  • 150 g pizzamel (cirka) 

Fyld:

  • 2 spsk olie
  • 200 g mozzarella, hel eller reven 
  • 2 løg
  • 400 g kartofler
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • salt og peber

Salat:

  • 2 hjertesalat
  • 200 g grønne bønner
  • 1 avocado
  • 1⁄2 citron
  • 200 g ærter, optøet fra frost 
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber 

FREMGANGSMÅDE

Dej: Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først speltmel, dernæst durumhvedemel og pizzamel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted cirka en time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud. Enten til runde eller aflange pizzabunde, som fordeles på bagepapir.

Fyld: Tænd ovnen på 250 grader, og lad en bageplade eller bagesten blive i ovnen. Pil løgene, og skær dem i skiver. Skræl eventuelt kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Hak rosmarinen.

Pensl dejstykkerne med olien. Fordel mozzarella, løg, kartofler og rosmarin på pizzabundene. Krydr med salt og peber.

Lemp pizzaerne forsigtigt over på den varme plade. Bag pizzaerne cirka 12 minutter. 

Skyl salaten, og slyng den tør. Skyl bønnerne, nip dem, og damp dem et minut. Skyl dem med koldt vand, og afdryp dem. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Pres den halve citron.

Bland salat med bønner, avocado, citronsaft og ærter. Dryp balsamicoeddike over, vend salaten rundt, og krydr med salt og peber.

Servér salaten til pizzaerne.

Artiklen blev først vist i Magasinet Liv nummer 71 

Du vil (garanteret) også kunne lide