Tid: 20 min. + 25 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 4 stykker laksefilet uden skind
- 175 g hvidkål
- 1 løg
- 2 forårsløg
- 40 g mandler
- 1 tsk + 1/2 tsk salt
- 4 dl fløde
Kartoffelmos:
- 500 g bagekartofler
- 1/2 tsk flagesalt
- 25 g smør
Pynt:
- brøndkarse
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær hvidkålshovedet i små stykker på ca. 2 x 2 cm. Skræl løget, og hak det. Rens forårsløgene, og striml dem. Hak mandlerne groft. Læg kål og løg i en ildfast fad, drys mandler og 1/2 tsk salt over. Hæld fløden over, og bag grøntsagerne midt i ovnen ca. 15 minutter.
- Tag fadet ud, og placér laksestykkerne på grøntsagerne. Drys 1/2 tsk salt over. Stil formen tilbage i ovnen ca. 10 minutter, til laksens kernetemperatur rammer 45 grader. Lad retten hvile 2-3 minutter før servering.
- Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Pres dem gennem en kartoffelpresse og ned i en skål. Drys salt over, og læg en skefuld smør i midten.
- Pynt retten med brøndkarse, stil kartoffelmosen på bordet og velbekomme!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.