Laks i flødesovs
Laks på et leje af noget sprødt og noget blødt og noget sundt. © Stefan Wettainen/AOM

Flødebagt laks med hvidkål og mandler

Den lette kartoffelmos er som skabt til at absorbere den skønne flødesauce

20. maj 2020 af Mattias Larsson

Tid: 20 min. + 25 min. ovntid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 4 stykker laksefilet uden skind
  • 175 g hvidkål
  • 1 løg
  • 2 forårsløg
  • 40 g mandler
  • 1 tsk + 1/2 tsk salt
  • 4 dl fløde

Kartoffelmos:

  • 500 g bagekartofler
  •  1/2 tsk flagesalt
  • 25 g smør

Pynt:

  • brøndkarse

Sådan gør du 

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær hvidkålshovedet i små stykker på ca. 2 x 2 cm. Skræl løget, og hak det. Rens forårsløgene, og striml dem. Hak mandlerne groft. Læg kål og løg i en ildfast fad, drys mandler og 1/2 tsk salt over. Hæld fløden over, og bag grøntsagerne midt i ovnen ca. 15 minutter.
  2. Tag fadet ud, og placér laksestykkerne på grøntsagerne. Drys 1/2 tsk salt over. Stil formen tilbage i ovnen ca. 10 minutter, til laksens kernetemperatur rammer 45 grader. Lad retten hvile 2-3 minutter før servering.
  3. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Pres dem gennem en kartoffelpresse og ned i en skål. Drys salt over, og læg en skefuld smør i midten.
  4. Pynt retten med brøndkarse, stil kartoffelmosen på bordet og velbekomme!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...