Fiskegryde
Det er sundt, og så smager det godt. © Per Ranung

Fiskegryde med knoldselleri og urter

Kog din fisk med knoldselleri og masser af urter, så får den nemlig masser af smag. Prøv selv med opskriften her!

14. juni 2022 af Cecilia Lundin

Når du tilbereder fisk, så vær opmærksom på, at den ikke får for meget.

Tid: 20 min.
Til: 4 personer 

Næringsindhold pr. portion: 

Ca. 570 kcal pr. portion,

22 g fedt, 43 g protein, 44 g kulhydrater

Det skal du bruge: 

600 g torskefilet 

400 g knoldselleri 

1 løg

2 dl vand

200 g flødeost med urter og hvidløg 

3 dl havreris eller hvedekerner

150 g sukkerærter

1 bakke karse

rapsolie

salt og peber

Sådan gør du:

1. Skræl sellerien, og skær den i mindre stykker, som skives tyndt. Pil løget, og hak det fint. Brun løget i 1 spsk olie på en pande. Tilsæt selleri­ skiverne og 2 dl vand. Smag til med salt, og lad grøntsagerne simre under låg ca. 5 minutter.

2. Skær fisken i mindre stykker. Smag til med 1 tsk salt og lidt peber. Sæt klatter af flødeosten oven på sellerien i panden, og læg fisken ovenpå. Lad retten simre videre under låg ca. 5 minutter, til fisken er gennemstegt.

3. Tilbered havrerisene. Kog sukker­ ærterne.

4. Klip karsen over gryderetten, og servér med havreris og sukkerærter.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide