Tid: 30 min.
Til: 3 personer
Du skal bruge:
- 600 g broccoli
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
- 300 g hvid fisk, fx torsk eller lyssej
- 3 spsk hvedemel
- 1 lille skalotteløg
- 1 håndfuld dild
- 1⁄2 dl mælk
- 1 æg
- saften fra 1⁄2 citron
Hjemmelavet remoulade:
- 50 g pickles
- 1 dl græsk yoghurt, 2 % fedt
- 2 spsk frisk persille
- 1 nip havsalt
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader. Skær broccoli i små, lange buketter. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag i 20 minutter.
- Kør fisk og 1 tsk salt i en minihakker. Blend løg, dild og mælk, og vend i fiskefarsen sammen med mel, peber, æg og citronsaft.
- Form fiskedellerne med en spiseske, og steg i olie på en varm pande ca. 4 minutter på hver side.
- Hjemmelavet remoulade: Blend pickles og yoghurt sammen. Hak persillen, og vend den i. Smag til med salt og peber.
- Servér fiskedellerne med broccolifritter, remo og eventuelt cherrytomater eller andet gnavegrønt.

© wichmann+bendtsen