Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og broccolifritter
© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og broccolifritter

Broccolifritter? Ja, du læste rigtigt. Prøv det sundere alternativ til de friturestegte fritter, og servér dem sammen med fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade.

9. januar 2023 af Irene Brøndum og Maria Christensen

Tid: 30 min. 

Til: 3 personer

Du skal bruge:

  • 600 g broccoli
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk havsalt
  • friskkværnet sort peber
  • 300 g hvid fisk, fx torsk eller lyssej 
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 håndfuld dild
  • 1⁄2 dl mælk
  • 1 æg
  • saften fra 1⁄2 citron

Hjemmelavet remoulade:

  • 50 g pickles
  • 1 dl græsk yoghurt, 2 % fedt 
  • 2 spsk frisk persille
  • 1 nip havsalt
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Skær broccoli i små, lange buketter. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag i 20 minutter.
  2. Kør fisk og 1 tsk salt i en minihakker. Blend løg, dild og mælk, og vend i fiskefarsen sammen med mel, peber, æg og citronsaft. 
  3. Form fiskedellerne med en spiseske, og steg i olie på en varm pande ca. 4 minutter på hver side.
  4. Hjemmelavet remoulade: Blend pickles og yoghurt sammen. Hak persillen, og vend den i. Smag til med salt og peber.
  5. Servér fiskedellerne med broccolifritter, remo og eventuelt cherrytomater eller andet gnavegrønt. 
Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og broccolifritter
© wichmann+bendtsen

Du vil (garanteret) også kunne lide