Fiskedeller med hjemmelavet remo

Sommermad skal ikke være så svært. Men det må gerne være lækkert og let. Som madredaktørens bud på sommerens dejligste fiskefrikadeller med hjemmelavet remo, naturligvis...

7. juli 2013 af Opskrift: Lone Kjær

30 min.
Til 4 personer

Fiskefrikadeller:
 400 g laksefilet
 350 g torskefilet
 1 tsk salt
 1 løg
 75 g rasp
 1 æg
 2 dl mælk
 peber
 25 g smør til stegning
 
Remoulade:
 1 dl pickle (Cerveras Piccalilly er god til formålet)
 ½ dl creme fraiche 9%
 1 spsk mayonnaise
 1 lille bundt purløg

Grønt:
 1 spidskål
 4 gulerødder
 12 grønne asparges

Tilbehør:
 kogte kartofler
 evt. lidt smeltet smør

FREMGANGSMÅDE:
Hak fiskekødet groft, og kom det i en blender eller foodprocessor med salt. Blend til en tyk fars.
Riv løget fint. Rør fiskekødet med løg og rasp. Rør ægget i, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Krydr med peber, og lad farsen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Rør pickle med creme fraiche, mayonnaise og purløg til en remoulade. Hak picklen for en finere remoulade.
Fjern de yderste blade af spidskålen, og skær den i kvarte. Rens gulerødderne, og skær dem i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp spidskålen i ca. 5 min. Gulerødder og asparges i ca. 1 min. Afdryp grøntsagerne, og hold dem varme.
Smelt smørret på en varm pande. Form farsen til frikadeller, og steg i dem ca. 5 min. på hver side.
Servér fiskefrikadellerne med remoulade, dampede grøntsager, kogte kartofler og eventuelt lidt smeltet smør.



Måske er du interesseret i...

Seneste