30 min.
Til 4 personer
Fiskefrikadeller:
400 g laksefilet
350 g torskefilet
1 tsk salt
1 løg
75 g rasp
1 æg
2 dl mælk
peber
25 g smør til stegning
Remoulade:
1 dl pickle (Cerveras Piccalilly er god til formålet)
½ dl creme fraiche 9%
1 spsk mayonnaise
1 lille bundt purløg
Grønt:
1 spidskål
4 gulerødder
12 grønne asparges
Tilbehør:
kogte kartofler
evt. lidt smeltet smør
FREMGANGSMÅDE:
Hak fiskekødet groft, og kom det i en blender eller foodprocessor med salt. Blend til en tyk fars.
Riv løget fint. Rør fiskekødet med løg og rasp. Rør ægget i, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Krydr med peber, og lad farsen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Rør pickle med creme fraiche, mayonnaise og purløg til en remoulade. Hak picklen for en finere remoulade.
Fjern de yderste blade af spidskålen, og skær den i kvarte. Rens gulerødderne, og skær dem i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp spidskålen i ca. 5 min. Gulerødder og asparges i ca. 1 min. Afdryp grøntsagerne, og hold dem varme.
Smelt smørret på en varm pande. Form farsen til frikadeller, og steg i dem ca. 5 min. på hver side.
Servér fiskefrikadellerne med remoulade, dampede grøntsager, kogte kartofler og eventuelt lidt smeltet smør.