Tid: 45 min.
Til: 2 personer
Du skal bruge:
- 400 g kartofler og gulerødder
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
- 300 g torsk eller lyssej
- 30 g hvedemel
- 1 æg
- 40 g pankorasp, alternativt alm. rasp
- 1 citron
Salat:
- 250 g blomkål
- 50 g salat, fx babyspinat eller feldsalat
- 100 g ærter
- saften fra 1⁄2 citron
- saltede græskarkerner
Grøn dip:
- 2 spsk dild
- 2 spsk frisk persille
- 2 dl skyr
- saften fra 1⁄2 citron
- 1 nip havsalt
- 1 nip friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader. Skær kartofler og gulerødder i stave. Vend i olie, 1 tsk salt og peber. Bag 40 minutter.
- Skær fisk i mindre stykker, og drys med salt og peber. Vend i mel, sammenpisket æg og rasp. Steg i olie, 5 minutter på hver side.
- Skær blomkål i tynde skiver på et mandolinjern, vend med salat og ærter. Pres citronsaft på salat, og drys med græskarkerner, salt og peber.
- Grøn dip: Hak persille og dild fint. Vend i skyr sammen med citronsaft, salt og peber.
- Servér fisk med fritter, salat, grøn dip, citronbåde og eventuelt et drys krydderurter.
Tip!
Du kan tjekke temperaturen på olien ved at stikke træenden på en tændstik ned i olien. Hvis olien bruser op omkring træet, er den klar.
Har du god tid, så skræl og skær en masse kartofler og gulerødder, og frys dem ned. De kan nemlig ryge direkte fra fryser til ovn – de skal blot have et par minutter længere, end når de er friske.

© wichmann+bendtsen