Grillede spæde grøntsager med ramsløgdressing
Servér en frisk, skarp dressing med ramsløg til forårets spæde, grillede grøntsager.
Tid: 20 min. + 5-10 min. grilltid
Til: 4-6 personer
Det skal du bruge:
500 g små gulerødder
2 nye løg
2 fennikel
1 stilk selleri (250 g)
250 g grønne asparges
2 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
Dressing:
50 g ramsløg
50 g spinat
1⁄2 dl små kapers
1 dl mild olivenolie
1 1⁄2 dl vand
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk flagesalt
Sådan gør du:
1. Dressing: Hæld alle ingredienser i en blender, og blend til en glat dressing.2. Skyl og rens alle grøntsager. Skær gulerødder og løg over på langs. Skær fennikel i kvarte, gem gerne toppen til pynt.
3. Vend grøntsagerne med olie. Grill dem over direkte varme, til de tager farve. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængigt af slags og størrelse. Anret grøntsagerne på et fad, og drys med flagesalt. Pynt med lidt af fennikeltoppen.
4. Servér dressingen til grøntsagerne.
Tip! Kan du ikke få fat på ramsløg, så erstat dem med et bundt purløg og et fed hvidløg.

Sprængt og grillet kylling med salvie og citron
Når du flækker kyllingen og trykker den flad som her, er stegetiden kortere, fordi kødet kommer tættere på varmen.
Tid: 20 min. + 10 timers marineringstid + 30 min. grilltid
Til: 4-6 personer
Det skal du bruge:
2 majskyllinger på hver 1,2 kilo
Saltlage:
2 liter koldt vand
1 dl salt
Marinade:
1 citron
1 potte salvie
2 fed hvidløg
3⁄4 dl olivenolie
2 spsk soja
1 spsk paprika

Sådan gør du:
1. Put salt og vand i en stor gryde, og rør, til saltet er opløst. Læg kyllingen i lagen, og lad den trække 6-8 timer.2. Marinade: Skyl citronen godt. Skær citronskrællen fra, og fjern det meste af det bitre hvide fra citronen. Striml citronskallen groft. Pres 1 dl saft ud af citronen. Hak salviebladene groft. Pil hvidløgsfedene, og skær dem i skiver. Bland alle ingredienser.
3. Lad kyllingen dryppe af, og læg den i en frysepose. Hæld marinaden ned i fryseposen, og massér den ind i kyllingen. Luk fryseposen, og stil kyllingen til at marinere i køleskabet 4 timer.
4. Tag kyllingen ud, og hæld den overskydende marinade fra.
5. Læg kyllingen på et skærebræt med brystet nedad. Skær gumpen væk. Og klip rygraden op med en kødsaks.
6. Vend kyllingen, og lav et snit i brystbenet. Læg kyllingen med indersiden nedad. Tryk hårdt mod brystbenet med håndfladen, så kyllingen ‘knækker’ og bliver flad.
7. Grill først skindsiden over direkte varme, til skindet har fået farve.
8. Vend nu kyllingen, og grill den videre på indirekte varme, altså ved siden af ild og gløder, og under låg, 20 minutter. Kyllingen er gennemstegt, når kernetemperaturen er 80 grader i låret. Lad den hvile ca. 5 minutter, før du gør mere ved den.
9. Skær kyllingen i portionsbidder, og servér med alt tilbehøret til her fra siderne: De grillede spæde grøntsager og de grillede hvide asparges.
Tip! Kyllingen bliver saftig og fuld af smag takket være den gode marinade.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
