Grill, kylling og grøntsager
Så skal der grilles!© Helén Pe

Din sommermenu: Grillet citron- og salviekylling med grillet sommergrønt

Smid sommeren på grillen, og servér den saftigste, kraftigste kylling med en ramsløgdressing, du kommer til at lave – igen og igen.

17. juni 2022 af Petra Lindstrand

Grillede spæde grøntsager med ramsløgdressing 

Servér en frisk, skarp dressing med ramsløg til forårets spæde, grillede grøntsager.


Tid: 20 min. + 5-10 min. grilltid

Til: 4-6 personer


Det skal du bruge: 

500 g små gulerødder 

2 nye løg

2 fennikel

1 stilk selleri (250 g) 

250 g grønne asparges 

2 spsk olivenolie

1 tsk flagesalt


Dressing:

50 g ramsløg

50 g spinat

1⁄2 dl små kapers

1 dl mild olivenolie 

1 1⁄2 dl vand

1 spsk hvidvinseddike 

1 tsk flagesalt


Sådan gør du:

1. Dressing: Hæld alle ingredienser i en blender, og blend til en glat dressing.

2. Skyl og rens alle grøntsager. Skær gulerødder og løg over på langs. Skær fennikel i kvarte, gem gerne toppen til pynt.

3. Vend grøntsagerne med olie. Grill dem over direkte varme, til de tager farve. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængigt af slags og størrelse. Anret grøntsagerne på et fad, og drys med flagesalt. Pynt med lidt af fennikeltoppen.

4. Servér dressingen til grøntsagerne.


Tip! Kan du ikke få fat på ramsløg, så erstat dem med et bundt purløg og et fed hvidløg.

Grill, kylling og grøntsager
Grillet sommergrønt lige til at dyppe i eller blive overhældt med ramsløgdressing. © Helén Pe

Sprængt og grillet kylling med salvie og citron  

Når du flækker kyllingen og trykker den flad som her, er stegetiden kortere, fordi kødet kommer tættere på varmen.


Tid: 20 min. + 10 timers marineringstid + 30 min. grilltid

Til: 4-6 personer


Det skal du bruge: 

2 majskyllinger på hver 1,2 kilo


Saltlage:

2 liter koldt vand 

1 dl salt


Marinade:

1 citron

1 potte salvie 

2 fed hvidløg 

3⁄4 dl olivenolie 

2 spsk soja

1 spsk paprika

Grill, kylling og grøntsager
I gang ved grillen. © Helén Pe

Sådan gør du:

1. Put salt og vand i en stor gryde, og rør, til saltet er opløst. Læg kyllingen i lagen, og lad den trække 6-8 timer.

2. Marinade: Skyl citronen godt. Skær citronskrællen fra, og fjern det meste af det bitre hvide fra citronen. Striml citronskallen groft. Pres 1 dl saft ud af citronen. Hak salviebladene groft. Pil hvidløgsfedene, og skær dem i skiver. Bland alle ingredienser.

3. Lad kyllingen dryppe af, og læg den i en frysepose. Hæld marinaden ned i fryseposen, og massér den ind i kyllingen. Luk fryseposen, og stil kyllingen til at marinere i køleskabet 4 timer.

4. Tag kyllingen ud, og hæld den overskydende marinade fra.

5. Læg kyllingen på et skærebræt med brystet nedad. Skær gumpen væk. Og klip rygraden op med en kødsaks.

6. Vend kyllingen, og lav et snit i brystbenet. Læg kyllingen med indersiden nedad. Tryk hårdt mod brystbenet med håndfladen, så kyllingen ‘knækker’ og bliver flad.

7. Grill først skindsiden over direkte varme, til skindet har fået farve.

8. Vend nu kyllingen, og grill den videre på indirekte varme, altså ved siden af ild og gløder, og under låg, 20 minutter. Kyllingen er gennemstegt, når kernetemperaturen er 80 grader i låret. Lad den hvile ca. 5 minutter, før du gør mere ved den.

9. Skær kyllingen i portionsbidder, og servér med alt tilbehøret til her fra siderne: De grillede spæde grøntsager og de grillede hvide asparges.


Tip! Kyllingen bliver saftig og fuld af smag takket være den gode marinade.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022. 

Grill, kylling og grøntsager
Og middagen er serveret – komplet med kylling, grøntsager og dressing. © Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide