Smørrebrød med fiskefilet og rejer
En lækker klassiker! © Måltid

Det lækreste smørrebrød: Fiskefilet med rejer

Glem alt om puffede paneringer! Her bruger vi rugmel, sådan som man brugte det i mormors køkken. Du smager fisken meget bedre sådan!

13. februar 2019 af Redaktionen / Måltid

Måltid for 1 person

Ingredienser

  • 1 stk. rødspættefilet 
  • 150 gram rugmel 
  • 1 spsk. olie 
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 stk. æggehvide
  • 1 skive rugbrød
  • 50 gram rejer 
  • 1 stk. salat 
  • 1 spsk. mayonnaise, ægte 
  • 1 stk. citron 
  • 2 skiver agurk 
  • 1 knivspids rødbedespire

Sådan gør du 

  1. Optø, og afdryp rejerne.
  2. Bland rugmel med 1/2 tsk. salt og 1 knivspids peber.
  3. Vend rødspættefilet i æggehvide og derefter i rugmel.
  4. Klap rugmelet godt fast på begge sider af fisken.
  5. Steg fiskefileten på en mediumvarm pande i olie, ca. 2 min. på hver side, til der er sprød og gyldenstegt.
  6. Læg den lune spætte på en god skive rugbrød og anret din mad, som du kan lide den. Du kan evt. vælge at smøre smør på dit rugbrød.

Du vil (garanteret) også kunne lide