Kartoffelsuppe med søde kartofler
Kartoffelsuppe er altid en god idé! © Lisa Björner/ AOM

Sød kartoffelsuppe med harissa, ingefær og koriander

En mættende suppe med kokosmælk, lime og chili. Harissa er en nordafrikansk chilipasta med hvidløg, som du finder på glas i velassorterede supermarkeder

12. december 2019 af Anna Wendt/ Söderberg Agentur

Tid: 15 min. + 20 min. kogetid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge 

  • 2 søde kartofler a 300 g
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk finrevet frisk ingefær
  • 1 spsk harissapasta
  • en smule chiliflager
  • 8 dl vand
  • 2 grøntsags- eller hønseboullionterninger
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 spsk presset limesaft
  • salt og friskkværnet sort peber

Tilbehør: 

  • salte peanuts
  • frisk karse
  • chiliflager
  • hakket, frisk koriander

Sådan gør du

  1. Skæl de søde kartofler, løg og hvidløg. Skær kartoflerne i ca. 2 x 2 cm store tern. Hak løg og hvidløg.
  2. Steg løg og hvidløg med tomatpureen i smør i en gryde. Tilsæt kartoffeltern, ingefær, harissapasta og chiliflager efter smag, og steg videre i ca. 1 minut. Hæld vand og boulliontrninger ved og kog blandingen op. Simr videre under låg i 10 minutter. 
  3. Hæld kokosmælk ned i suppegryden, og kog yderligere 10 minutter, til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavmikser, og smag til med limesaft, salt og peber. Portionsanret suppen med peanuts, karse, chiliflager og koriander.

Så er der serveret! 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide