Tid: 15 min. + 20 min. kogetid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 2 søde kartofler a 300 g
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk smør
- 1 spsk tomatpuré
- 1 spsk finrevet frisk ingefær
- 1 spsk harissapasta
- en smule chiliflager
- 8 dl vand
- 2 grøntsags- eller hønseboullionterninger
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 1 spsk presset limesaft
- salt og friskkværnet sort peber
Tilbehør:
- salte peanuts
- frisk karse
- chiliflager
- hakket, frisk koriander
Sådan gør du
- Skæl de søde kartofler, løg og hvidløg. Skær kartoflerne i ca. 2 x 2 cm store tern. Hak løg og hvidløg.
- Steg løg og hvidløg med tomatpureen i smør i en gryde. Tilsæt kartoffeltern, ingefær, harissapasta og chiliflager efter smag, og steg videre i ca. 1 minut. Hæld vand og boulliontrninger ved og kog blandingen op. Simr videre under låg i 10 minutter.
- Hæld kokosmælk ned i suppegryden, og kog yderligere 10 minutter, til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavmikser, og smag til med limesaft, salt og peber. Portionsanret suppen med peanuts, karse, chiliflager og koriander.
Så er der serveret!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.