Vælg dine yndlingssvampe, og kog en svampet(!), delikat suppe på dem.
Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 250 g + 250 g rensede svampe, for eksempel kantareller og champignon
- 1 løg
- 2 spsk + 1 spsk smør
- 1⁄2 tsk karry
- 1 dl tør hvidvin
- 1 liter vand
- 1 1⁄2 dl fløde
- 3 svampebouillonterninger
- 300 g kartofler
- salt
- friskkværnet sort peber
Pynt:
- 1⁄2 potte timian
Tilbehør:
- brød
Sådan gør du:
1. Rens 250 gram svampe, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Brun svampe og løg i 2 spsk smør i en gryde, til de har en fin farve. Tilsæt karry, og steg endnu 1 minut.
2. Tilsæt hvidvin, og kog 1 minut. Tilsæt vand, fløde og bouillon.
3. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Læg dem i gryden, og lad det hele simre ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavblender. Er den for tyk, så tilsæt lidt vand ad gangen.
4. Rens 250 gram svampe, og skær dem i mindre stykker. Steg dem i 1 spsk smør på en pande, til de har taget rigtigt fin farve. Smag til med salt og peber.
5. Portionsanret suppen, og top med stegte svampe og frisk timian. Og brød on the side.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i januar 2023.