Pastaret med kantareller og gedeost
Kantareller klæder også pasta. © Anna Skoog

Cremet pasta med kantareller og gedeost

Det er de få, men gode ingredienser, der gør det hele i denne enkle pastaret.

19. september 2022 af Sophie Berlin

Tid: 25 min. 

Til: 4 personer


Du skal bruge: 

  • 500 g kantareller 
  • 1 stort skalotteløg 
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 tsk salt friskkværnet sort peber
  • 400 g pasta, for eksempel rigatoni 
  • 200 g gedeost
  • 2 dl creme fraiche 9 %
  • 2 dl af pastavandet 
  • 1 dl grofhakket bredbladet persille 


Sådan gør du:

1. Rens kantarellerne. Del større svampe i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

2. Steg kantarellerne i smør, til det meste af væsken er fordampet. Tilsæt løg, hvidløg og hakket timian, så de steger med til sidst. Smag til med salt og peber.

3. Kog pastaen i saltet vand, og lad den dryppe af. Husk at gemme 2 dl af pastavandet.

4. Smuldr osten i grove bidder over kantarellerne. Tilsæt creme fraiche og de 2 dl pastavand, og lad det koge sammen.

5. Vend pastaen i sovsen, drys med persille, og servér pronto!

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i september, 2022.


Pastaret med kantareller og gedeost
Ren comfortfood til en kølig dag. Uhm ...© Anna Skoog

Du vil (garanteret) også kunne lide