Tid: 25 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 500 g kantareller
- 1 stort skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk smør
- 1 tsk frisk timian
- 1 tsk salt friskkværnet sort peber
- 400 g pasta, for eksempel rigatoni
- 200 g gedeost
- 2 dl creme fraiche 9 %
- 2 dl af pastavandet
- 1 dl grofhakket bredbladet persille
Sådan gør du:
1. Rens kantarellerne. Del større svampe i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
2. Steg kantarellerne i smør, til det meste af væsken er fordampet. Tilsæt løg, hvidløg og hakket timian, så de steger med til sidst. Smag til med salt og peber.
3. Kog pastaen i saltet vand, og lad den dryppe af. Husk at gemme 2 dl af pastavandet.
4. Smuldr osten i grove bidder over kantarellerne. Tilsæt creme fraiche og de 2 dl pastavand, og lad det koge sammen.
5. Vend pastaen i sovsen, drys med persille, og servér pronto!
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i september, 2022.

Ren comfortfood til en kølig dag. Uhm ...© Anna Skoog