Til 2 personer.
INGREDIENSER
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. jomfruolivenolie
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 400 g tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
- 1 jalapeño chili
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. oregano
- ½ tsk. fennikelfrø
- 1 dåse kidneybønner
- 1 lime eller citron
- 1 knsp. sukker
- salt og peber
Topping:
- 1 dl A38
- 1 spsk. citron- eller limesaft
- 2 spsk. hakket frisk koriander
FREMGANGSMÅDE
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem bløde og blanke i en gryde eller wok med olie.
Skær squash og peberfrugt i grove stykker. Kom dem i gryden, og steg under omrøring otte-ti minutter.
Skær tomaterne i både, og vend dem i gryden sammen med finthakket chili og de tørre krydderier. Lad retten simre under omrøring otte-ti minutter.
Tilsæt afdryppede bønner, fintrevet lime- eller citronskal og en-to spiseskefulde lime- eller citronsaft, og lad det simre fem minutter mere.
Rør en topping af A38 sammen med citronsaft, hakkede korianderblade, salt og peber.
Smag chili-retten til med sukker, salt og peber, og servér med topping.
Fiberrige bønner
Tørrede bønner er spækket med sunde fibre, der får maden til at glide hurtigere igennem systemet. Desuden indeholder bønnerne også godt med mættende protein.
LÆS OGSÅ: Få seneste nyt fra Magasinet Liv - tilmeld dig nyhedsbrevet her!
Bragt første gang i Magasinet Liv nummer 7.