Tid: 40 min. + simretid
Opskriften giver til: 4-6 personer
Du skal bruge
- 500 g fars af oksehøjreb
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 tørret chipotlechili eller 1/2 tsk stødt chipotlechili
- 1 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
- 2 spsk tomatpuré
- 1 1/2 spsk stødt paprika
- 1 spsk oregano
- 2 1/2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk chilipulver
- 1 1/2 tsk rørsukker
- 2 store røde peberfrugter
- 2 dåser flåede tomater
- 1 flaske lys lagerøl (33 cl)
- 4 spsk koncentreret oksefond
- 30 g mørk chokolade 70%
- 2 dåser hvide cannelini-bønner
Avocadosalsa:
- 3 avocadoer
- 1 spsk friskpresset limesaft
- salt
Tilbehør:
- 2 dl creme fraiche
- 1 flutes
Pynt:
- 1 potte oregano
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg, og hak dem. Læg chipotlechilien i blød i 10 minutter.
- Skær chilien over, og fjern kernerne. Brun farsen i olie ca. 3 minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre ca. 3 minutter. Tilsæt 1 tsk salt.
- Tilsæt chipotlechili, tomatpuré, paprika, oregano, spidskommen, chilipulver og rørsukker. Steg med ca. 2 minutter.
- Skær de røde peberfrugter i mindre stykker, hæld dem ned gryden, og tilsæt flåede tomater, øl og fond. Lad chilien simre under låg ved middelvarme i 20 minutter. Rør jævnligt i gryden.
- Riv chokoladen fint på et rivejern. Skyl bønnerne i koldt vand. Hæld chokoladen og bønnerne ned i gryden, og kog chilien i 3 minutter.
- Avocadosalsa: Halvér avocadoerne, og udhul dem. Mos frugtkødet, og bland det med limesaft. Smag til med salt.
- Servér chilien med avocadosalsa, creme fraiche og brød. Pynt med frisk oregano.
Tip!
Steg farsen på en glohed pande, og steg ikke for meget ad gangen. Lader du kødet få farve, smager det af mere.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. februar 2020.